Underlag till leopardgeckos

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

366
156
Linus:

Rottenroth:

Det är klart de stöter på sand, men du får det att låta som om hela "Afghanistan, Pakistan och typ norra Indien" är rena rama Saharaöknen (och då menar jag de delar av Sahara som i stort sett består av sanddynor), och så är ju verkligen, verkligen inte fallet.

Här finns exempelvis ett gäng bra habitatsbilder. www.reptileforums.co.uk/forums/lizards/821710-leopard-gecko-natural-substate.html


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

Tack Linus  :)


39
10
R3P71LN03RD:

Jag väljer att hålla mig relativt neutral i frågan och inte förespråka det ena mer än det andra.

Jag har haft mina Leosar både på papper och på sand (grövre och finare). Papper är en bra lösning om man noterat att Leon gärna vill smaska i sig av sanden. Jag har använt Euroshoppers tvättlappar tidigare; de är enkla att byta ut och de trasar inte sönder om man sprayar på dem, vilket vanligt papper gör.

Nu har jag sand hos mina eftersom alla tre är vuxna och inte visat några tendenser att käka den. Man får säga vad man vill, men jag märker helt klart att de tycker att sanden än roligare och mer stimulerande. De spenderar stora delar av nätterna till att gräva runt och "skapa nya ingångar" till grottorna jag placerat ut. Jag tänker att fortsätta ha dem på sand så länge de inte äter av det, för det är uppenbart att det ligger i deras instinkt att gräva, och det är en möjlighet jag inte vill ta ifrån dem.

Men som sagt, allt beror egentligen på ödlan själv. Äter den av sanden har man ju inte mycket val.

En sista grej bara: Sluta ha dem på tidningspapper!

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild