Mina foderinsekter

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

15
21
Aloe:
Hej alla, jag skulle vilja dela med mig av min erfarenhet av matinsekter.

Jag odlar matinsekterna för att mata mina leopardgecko. Speciellt under uppfödningssäsongen kräver vuxna gecko olika insekter för att ge tillräcklig näring för äggen. Efter att ägget kläcks behöver babykakorna ännu fler insekter än de vuxna. Ibland är de picky på storleken eller arten av matinsekterna.

Jag kategoriserar min matinsekter i två klasser: heltidsklar och säsongsmässigt tillgänglig. För hela tiden har jag Dubia kackerlacka (Blaptica dubia) och röd runner kackerlacka (Blatta lateralis). För säsongens tillgängliga har jag flera sorters crickets och silkesmaskar. Var och en av insekterna har olika egenskaper och användningsområden.

Dubia cockroach:


Dubia är huvudmaten för mina vuxna gecko. Dubia har många fördelar än de andra matinsekterna. De kan leva relativt längre tid än de andra insekterna. Den producerande hastigheten och växande hastighet är stabilare än de andra insekterna också. Därför kan man ha en egen koloni efter en kort period. Det viktigaste av att bygga en koloni är att inte störa insekterna och använda dem att mata djur först efter att kolonin varit väl etablerad.

Jag lärde mig detta efter flera gånger av fel på grund av de livsmedelskriser som jag använde insekterna i den svaga etablerade kolonin. För mina nuvarande två stora Dubia-kolonier innehåller var och en av dem mer än 1000 av de sub-vuxna och vuxna. Ändå använder jag dessa två kolonier i rotation. Och jag vet att jag då och då måste introducera nya Dubia till den befintliga kolonin för att undvika in-avel.

Det finns också två nackdelar med Dubia. För det första gillar Dubia att spela död när de hotas. Det gör de oerfarna kakorna, speciellt barnkakorna, förlustintressen för maten. Det andra problemet är att geckorna kan bli tråkiga efter att ha fått mat på Dubia ett tag, särskilt under uppfödningssäsongen. Detta är också ett tecken på gäsporna som behöver alternativ mat för att ge den andra näringen.

Red runner cockroach:


Röd löpare är den perfekta maten för barnkakor och ibland en utlösare för vissa som knappast äter djur. Inte bara leopardkekoserna, utan också crested gecko och chahoua geckos är alla fan av de röda löpare. Det är svårt att hitta en gecko som inte attraheras av de röda löpare.
Å andra sidan är den producerande och växande graden av röda löpare mycket högre än de andra kackerlackorna. Men eftersom de växer mycket snabbt är livslängden hos röda löpare inte tillräckligt lång, vanligtvis 2-3 månader från barn till vuxen. Problemet är att vuxna röda löpare inte är läckra för gecko, jämförande med köttiga sub-vuxna. Så det viktiga förslaget planerar att röda löpare räcker för uppfödning och utfodring. Tunga dem till ditt djur när en stor gren av sub-vuxna dyker upp och sluta använda dem när de alla ändras till vuxna insekter.
Det andra problemet med röd löpare är storleken är liten. Speciellt för de hungriga vuxna geckoerna är de för små för att mata med. Därför är den röda löparen den perfekta maten barnkakorna, små, köttiga och saftiga. Min vän Sako hjälper mig att få ca 1 kg röd löpare som frökolonin. Nu har jag redan mycket mer än that:)

Cricket:


Crickets är perfekt mat för geckos. De har en bra storlek och spelar inte heller döda. Jag odlar inte crickets själv. Jag brukade köpa crickets från olika ställen, men slutar vanligtvis med problem med insekter kvalitet och transport problem. Eftersom syrsorna inte är så tåliga än kackerlackorna, speciellt frakt i dåliga väderförhållanden.

Att mata med syrsor blir en lätt och lycklig upplevelse, eftersom jag känner Maximilian Wendler från tyska, ägaren till Proinsects. Jag skulle vilja köpa crickets från Maximilian av flera skäl.
För det första är Maximilian professionell som tillhandahåller fyra sorters syrsor, nämligen Acheta domesticu, Gryllus assimilis, Gryllus bimaculatus och Gryllodes sigillatus. Acheta domesticu är också känd som hus cricket, som växer väldigt snabbt. Gryllus assimilis är en typ av tyst cricket med köttig kropp. Gryllus bimaculatus kan växa större än de andra, kommer att vara en bra mat för större geckos. Gryllodes sigillatus är den jag inte har försökt än. Maximilian har mycket detaljerad information på sin webbplats för referensen.

Den andra anledningen till att jag skulle vilja köpa cricketer från Maximilian är det fina arrangemanget för leveransen. Det tar sju dagar från Tyskland till Stockholm och kan bara ta tre dagar till den andra platsen i Sverige. Jag brukade köpa insekter från Maximilian i februari när marktemperaturen fortfarande är nära noll. Men med sin isoleringslåda, värmepanna och finförpackning är insekterna nolldöda efter sju dygns leverans.





Matande syrsor sparar mig mycket tid, jämfört med att välja ut kackerlackor en efter en. Det är också en behandling för geckos, för både baby och vuxna gecko. Jag skulle vilja rekommendera Maximilian och hans syrsor.

Silkworm:


Silkesmask är en säsongs-tillgänglig livsmedelsinsekter. Den individuella silkesmask kan växa upp till 8 cm. Alla mina gokor älskar silkesmaskarna. Det är ett gott tillskott till uppfödningsgruppen, eftersom silkesmaskar innehåller mycket näring och mycket lätt att smälta. Min vän Sako sa till mig att hans kameleoner blir galen med Silkworms vilket givetvis är.

Det enda problemet med silkesmask är livslängden för denna art är mycket begränsad. De behöver mycket mat under den korta perioden. Samlingen av ägg är också svår eftersom silkesmaskarna ligger två typer av ägg, så kallade diapause och icke-diapora ägg. De icke-diapouse ägg kan kläckas ut när som helst på året, medan diapause ägg kan bara kläckas ut nästa år. På så sätt är det viktigt att förbereda maten i förväg för att mata dem.

Jag odlar silkesmaskar då och då. Varje 200 silkesmaskar äter upp 1 kg pulvermat under sin 1 månaders utveckling. Pulvermat kan vara hemgjord eller direkt inköp från på internet.

Det finns också flera andra livsmedelsinsekter som jag har försökt att foder och avel, såsom mjölmorm och superorm. Jag kommer inte rekommendera mjölmor eftersom skalet är hårdare än de andra insekterna, vilket kan leda till att smälta problem på lång sikt. Superworm är bra men är svår att uppfostra. Superwormens käke är också för stark.

Dessutom har jag några andra kackerlackor att mata och föda. B några av dem är för stora att mata. Det bästa är att vänta tills de kasta. Den vita köttiga buggen ser bra ut för alla kakor.

Det är allt. Om något är felaktigt i mitt sammanhang, var snäll och låt mig veta. Om du har något bra förslag, var snäll och låt mig också veta.

Mvh
Lee

2966
1645
Hoggaforfan:
Superworm är detsamma som zophobas?
Med derans käke för stark, menar du myten om att de kan bitas?

Medlem i GHF
3095
1677
EmanuelKarl:
Hoggaforfan skrev:
Superworm är detsamma som zophobas?
Med derans käke för stark, menar du myten om att de kan bitas?

De kan bitas det är ingen myt, men det känns knappt alls. Har blivit biten av dom några gånger. Sedan om det bettet är tillräckligt hårt för att skada en gecko låter jg någon annan svara på.

15
21
Aloe:
Hoggaforfan skrev:
Superworm är detsamma som zophobas?
Med derans käke för stark, menar du myten om att de kan bitas?


Ja, jag menar zophobas.

För några oerfarna gockor kan de svälja ner zofobas livliga och bli bitna från insidan, vilket leder till en mystisk död.

2966
1645
Hoggaforfan:
EmanuelKarl skrev:

De kan bitas det är ingen myt, men det känns knappt alls. Har blivit biten av dom några gånger. Sedan om det bettet är tillräckligt hårt för att skada en gecko låter jg någon annan svara på.

Jag ville inte vara mer specifik då jag inte ville sprida myten :-P

Aloe skrev:


Ja, jag menar zophobas.

För några oerfarna gockor kan de svälja ner zofobas livliga och bli bitna från insidan, vilket leder till en mystisk död.

Det är bara en myt, även om de sväljs hela dör de för snabbt för att de skulle kunna göra något.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild