Frågor om terrarie byggen

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

67
2
jens:

tack allihop för infon :)


1663
779
fluffis:

Jag är själv inte direkt helgalen i alla dessa bakgrundsbyggen. Många av dem fyller inte någon större funktion förutom utseendemässigt och det har ju djuret ingen nytta av. Samtidigt tar de onödig plats från bottenytan och ibland passar de inte ens in i djurets naturliga biotop. Å andra sidan har jag sett snygga och bra bakgrunder som passar till djuret/terrariet, fyller funktion genom att ha t.ex avsatser som djuret kan klättra och vara på och som dessutom inte tar så stor plats av bottenytan. Det var bara en allmän fundering men det skadar nog inte att tänkas på :)


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

fluffis nä precis djuren har ingen som helst nytta av det om det inte är en avsats för solning eller nått i den, men personligen tycker jag det är snyggare när man försöker pynta till det lite iaf och inte bara har en tom låda liksom och självklart när man bygger ska man ju försöka få det att passa in till djurets hemmiljö.

jens tänk till rejält innan du bygger och kolla att frigoliten passa bra innan och sen ska du ju bygga på med en eller två cm  cement så tänk två gånger innan du börjar och lägg upp ett forum om hur bygget går och mycket bilder alltid roligt att följa sånna projekt 


67
2
jens:

fluffis: ja men tänkte bygga så dom har sol ställen och gömställen

eventuelt krukor :)


309
239
Gogs:

Anledningen till att jag inte tipsade om frigolit var just det att det blir jävligt stökigt när man håller på med det... Tro mig jag vet... Har gjort massa frigolit/cement byggen under sommaren och jag kan fortfarande hitta små frigolitkulor lite här o där hehehe


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

gogs har du testat med fogskumm? det verkar ju vara lite svårt med tanke på att det sväller, och hur funkar det att skära i det?


67
2
jens:

jag har tomma rum ja kan använda mig av så stök gör mig inge :)

enda nackdelen?

 

jag har kollat lite på fogskum men de verkar jobbigare att forma tkr ja :s


1663
779
fluffis:

Är fogskum lika hållbart som frigolit? Jag har använt frigolitskivor och sen fogskum att fylla upp kanterna med när jag gjorde en "klipphörna". Jag undvek att karva i frigoliten genom att använda mig av skivor som jag kapade i lagom storlek och sen limmade jag ihop dem. Då blev det en plan yta mot terrariegolvet- och baksidorna vilket underlättade. Det finns många sätt :)


102
1
dragster:

formplyfa e ju klart bäst. kör 12mm så slipper du reglar o skit. skruva ihop o silicona skarvarna så e de dessutom helt fuktsäkert. 


67
2
jens:

hur behöver man använda reglar till de?

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild