Försäljning av rödörad - och gulbukad vattensköldpadda

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

5116
3883
Tropfrog:
azeam skrev:


Ja, jag såg det. Jag tycker att det låter snurrigt. Till att börja med känns det lite underligt att en myndighet tycker att det är lugnt så länge det inte finns någon påföljd, visserligen inte fel men inget man brukar höra från en myndighet. Hur som helst så finns det nu alltså straffpåföljder införlivade i miljöbalken, och jag har svårt att se hur det skulle finnas möjligheter att tillåta överlåtande mellan privatpersoner i kommande föreskrifter enligt de undantag som tillåts.


Nja, jag skulle inte tolka det som att de sagt att det är lugnt så länge påföljd saknas. Det är en väldigt utsvävande tolkning av vad som skrevs i mailet jag citerat. Jag skulle säga att en rätt tolkning är att det är lugnt än så länge eftersom de undersöker möjligheten att det skall vara lagligt att överlåta mellan privatpersoner även i framtiden. (februari)

Det som du har svårt att se är detsamma som jordbruksverket i februari uppenbart såg en möjlighet till enligt tidigare citat.

Man kan inte enbart förlita sig på den skrivna texten utan ibland måste man luta sig mot den avsikt som förordningen skapats ifrån. Jag tolkar det som att avsikten med förordningen avsåg att stävja ett problem med invasiva sköldpaddor i södra Europa. Eftersom arten inte är reproducerande i Sverige är det inte ett problem här. Då finns det utrymme för lokala anpassningar utan att för den sakens skull äventyra avsikten.

Men kontakta Yvonne eller invasivaframmandearter@naturvårdsverket.se. Det var genom den adressen jag fick kontakt med Yvonne. Mycket kan ha händ sedan sist.

MVH
Magnus

5116
3883
Tropfrog:
Såhär är läget just nu enligt Naturvårdsverket:



"Den svenska förordningen är under utformning och vi hoppas den kommer att träda i kraft senare i år. När det gäller ev. omplaceringar av Trachemys scripta så finns inget bestämt ännu."

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild