Tillstånd

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

93
72
RainbowVess:
LP3 skrev:
PS. Kommunen har dessutom fakturerat mig 2200 kronor för handläggningen. Känns jävligt orimligt när de inte ens har lagt ner sig tillräckligt för att göra en google-sökning.


Varför ska man betala kommunen en gång till egentligen? Är det inte skatt man betalar och som används till kommunernas arbete? :o betala två gånger för att kommunen ska göra sitt -_-


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Värt att tänka på är att i våra fantastiska föreningar kan man få juridisk hjälp så man slipper slåss mot kommunen ensam :) Jag vet flertalet fall där kommunen totalt ändrat beslut samt åsikt efter att föreningar hjälpt till med pappersarbete. 

Så vill man inte gå igenom allt ensam hjälper vissa avdelningar inom föreningarna till med det på ett ytterst bra och proffsigt sätt, dom kan verkligen det dom sysslar med och kör rätt ofta enkelt över okunniga handläggare :) Värt att tänka på om man inte är medlem i en förening, där finns mycket att vinna! 


29
43
LP3:
Uppdatering:

Kommunen stod kvar vid sitt beslut om att villkora tillståndet, så överklagan har gått vidare till Länsstyrelsen som första instans.

Kommunen säger sig kvarstå vid beslutet om rymningssäkra lokaler för att "flera ormar är stora" (smaragdboa är den som nu är störst, så inga jätteormar direkt), de "tycker att situationer alltid kan uppstå när orm är utanför terrarium" och de tycker att det borde vara enkelt för mig att ordna rymningssäkra lokaler (varför det nu skulle vara ett argument).

Jag skrev i mitt yttrande till Länsstyrelsen att ormarnas storlek inte bör vägas in, eftersom JV och domar enbart gör skillnad på giftiga och ogifta arter när det kommer till krav på rymningsskydd. Jag skriver igen att kommunens beslut, som grundats på att rädsla för ormar utgör olägenhet enligt miljöbalken, inte är tillämpligt här eftersom rädsla för ormar inte är en olägenhet enligt åtskilliga domar. Jag förklarade också att det åtminstone inte för mig är särskilt enkelt att sätta in en ny dörr, vilket vore fallet om villkoret fastställs.

Så nu väntar jag på beslut från Länsstyrelsen. Spännande!

29
43
LP3:
Uppdatering:
Beslutet från Länsstyrelsen har kommit, de bifaller min överklagan och upphäver villkoret som tillståndet förenats med. Tjoho!

Länsstyrelsens motivering är att "Utredningen i ärendet ger inte stöd för att människor i allmänhet känner sådan rädsla för ormar att det vid en medicinsk bedömning kan anses påverka hälsan och välbefinnandet i sådan grad att det utgör olägenhet för människors hälsa i miljöbalkens mening. Mot bakgrund härav och med den praxis som finns på området, saknas anledning att förena tillståndet med villkor."

Så ni andra som får knasiga beslut från era kommuner - överklaga till Länsstyrelsen!

1662
779
fluffis:
Härligt att höra LP3!
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild