Kalldusch

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

150
13
Hillmans:

Ha även vattenbad för hög luftfuktighetkrävande djur.


223
6
Susanne:

Westman:

"Susanne  har du mät temperaturen med termometer?? eller bara va du känt med handen?"

Sprayat på min underarm (som man ofta gör när man känner temp på välling till småbarn). Det är ju lätt att känna om vatten är kallt eller inte. Och är vattnet i flaskan kallt så känns dropparna ännu kallare.  Antar att ingen skulle komma på tanken att bada en ödla i kallt vatten  men kanske inte tänker på att spraya en ödla med kallt vatten är lika illa. 


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

att kolla tempen på det viset blir ju jäkligt missvisande. tycker jag iaf


om man har vatten som inte är 36-37grader allt under kommer kännas kallt. plus om man duschar en fin dimma kommer ju vattnet att böja dunsta från kroppen rätt omgående och ge än kylande effekt.


tycker mer synd om reptiler som är lös i lägenheter/hus   i fönster och på golv där det mest troligt är kalldrag.
är då bra mycket sämre.


456
200
isdrake:

Finns det inte risk att det blir tvärtom också? Alltså att man duschar för varmt? Jag tänker på att reptiler är växelvarma och beroende på artens klimatbehov så kan en reptil vara betydligt kallare än oss. Så säg att reptiler vid tillfället bara har en kroppstemperatur på runt 20 grader och så kommer man där med nästan 40 gradigt vatten så lär det uppfattas väldigt varmt eller? 


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

precis :)


126
6
AjPaj:

Vattentemperaturen sjunker hela tiden, bara snabbare i luften än i flaskan. Det går åt energi för att förånga vatten, energi avges för att kyla det, så självklart kommer varmt vatten kännas kallare och inte varmare. Denna temperaturförändringen är momentan, dvs sker med en gång. 

 Vattendropparna avdunstar alltid om luftfuktigheten är under 100%. Alltså kommer vattendropparna alltid kyla underlaget, oavsett hur varmt vatten du har i flaskan.

I vattendroppen tar enstaka molekyler energi från de andra för att vaporera, vattnet som är kvar har mindre energi och blir kallare. Vattnet tar tillslut så pass stor del av energin det behöver för att avdunsta från omgivningen att huden på din hand eller på ödlan kommer kännas kallare. Detta kommer ske oavsett hur varm vattendroppen var från början.


382
36
MariBarita:

Finns inte användare;Susanne längre ? :(

Tanken var god och Susanne verkar vara en omtänksam person, synd om hon inte vill vara med i detta forum längre..

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild