Hjälp!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

364
150
Linus:

Skulle behöva hjälp med min spindel, som börjat bete sig udda. Läs gärna igenom det jag skrivit här under (det är kopierat från KRYP-forumet och är alltså tre inlägg).


1)Hej! 
Efter senaste ömset har min subadulta Brachypelma albopilosum börjat bete sig väldigt udda. Hon har inte käkat alls sen dess (det var lite över en månad sen) och använder sig inte av sina grävda gångar alls. Hon sitter längst fram (på den kalla sidan) i hörnet av terrariet, helt ihopkrupen med kroppen och är väldigt orörlig. När jag lagt in mat (det jag testat med är zophobas och syrsor) så reagerar hon och går fram till maten. Väl där brukar hon ignorera den helt, men ibland vänder hon sig om mot den och skickar iväg brännhår också. Någon som har någon aning om vad som kan vara problemet?

2)Värmen ligger på kalla delen på rumstemperatur, alltså cirka 21 grader och varma delen är ungefär 27 grader. Fuktigheten pendlar mellan 60 - 80%, enligt min exo terra-hygrometer (vilket jag ju dock fått förstå inte alltid är så precisa).

3)Okej, nu blir jag lite livrädd här. Hon verkar ha tappat en del av ett ben, OM det nu inte är den del av det ganska trasiga ömset jag lyckas prångla ur hennes grotta senast som hon då skulle lyckats hämta upp nu.. Jag ser inte hela hennes ben, för hon står sådär konstigt ihopkrupen, så jag ser inte om det faktiskt är så att en del av något av dom har gått av. Usch, det här är sjukt jobbigt. Någon som har något tips? 
Har sprayat nu och sådär, och skall köpa ny hygrometer snarast. 

[EDIT] Nu står hon och gör något med sina tänder. Hon verkar typ "putsa" dem med sina pedipalper (för visst är det så "armarna" heter?). Alla idéer om vad som händer, och hur jag bör gå tillväga, är välkomna!


121
93
Kega:

Har hon kvar sina tänder? Kan hända vid öms att de av någon anledning t.ex ett misslyckat öms eller att de försöker äta för tidigt, tappar sina tänder. Det hade jag kollat först. Kanske är det därför hon inte tar maten?

Använder du värmematta? 
Du behöver ingen extra värme alls, vanlig rumstemperatur duger gott! Det finns ingen anledning att värma upp terrariet till en spindel det ökar bara risken att man kokar stackaren.

Benet är förmodligen från ett öms, och om den har tappat ett ben så är det absolut ingen fara, spindlar är gjorda för att kunna tappa ett ben eller två. Eller tre...

Jag tror inte att luftfuktigheten är ett problem! Se till så att substratet inte är för blött då kommer hon inte att vilja gå på det. Kasta Exo Terra hygrometern i soporna och skaffa ingen ny. Fukta terrariet en eller två gånger i veckan och se till så att hon har tillgång till vattenskål.

Spindlar putsar sig, så det är ingen fara det är helt normalt.

EDIT:
people.ucalgary.ca/~schultz/stansrant.html

Läs detta, mycket bra information om man inte har så mycket erfarenhet av fågelspindlar.


121
93
Kega:

Hur stor är "hon"? Kanske är det så att du har en hane som är könsmogen? 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild