Vad är detta för spindel?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

544
424
Gibblo:

Brokensynapse skrev:
[quote=Gibblo]


Jag har då aldrig blivit attackerad eller känner någon annan som har, av någon svensk spindel, eller någon annan spindel för den delen heller så jag oroar inte mig särskilt mycket över sådant ;)

Sambon min blev biten mitt på bröstkorgen av en spindel som blev infekterat och hon har än idag ett ärr kvar efter det. När jag va yngre så blev jag biten mitt i näven när jag höll en så visst dom kan bitas men har vaknat fler gånger av att dom krypit på mig än att jag blivit biten så risken för bett vill jag inte säga är hög direkt. 
Observera att jag vet inte vad det va för spindel då jag inte såg när tjejen blev biten och mitt egna bett va jag alldeles för ung för att kunna avgöra arten. 


Jag vet att spindlar kan bitas. Min far har själv blivit biten i handen av en korsspindel när han höll den instängd, klart de biter då! Men det är defensiva bett, spindeln försöker rädda sitt liv.

Att spindlar attackerar offensivt och siktar in sig på att bita människor utan anledning, har jag aldrig hört talas om mer än vid 1 tillfälle i afrika där ett gäng forskare skulle hämta in ett par exemplar av Stromatopelma calceatum.

Det är dessutom en väldigt energikrävande process att framställa nytt gift och spindlar vill inte slösa det på något de inte kan äta. Sen är det ju en risk i sig att attackera något som är 200 gånger större än en själv :)

Det är ju möjligt att man skulle kunna vända sig på en spindel i sömnen och bli biten, men risken är nog högre att få en amstaff i armen på stan.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild