Orolig för att baggarna inte tar sig ur puppan

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

17
4
Roger:
Hej! Jag har några Mecynorrhina polyphemus. Dom är födda i maj förra året. Dom började puppa sig i julas så det har ju gått runt två månader. Jag undrar om jag behöver vara orolig att vissa inte kommer ur puppan själva. Dom får ju ingen hjälp i det vilda. Men jag har sett videos på Youtube där odlare hjälper dom ut. Ingen har kommit ut än. Hur länge är normalt att dom puppar sig?

273
148
Flosker:
Hej

De har absolut inga prolem att ta sig ur pupporna, även om substratet är väldigt tort. De som pillar upp en öppning gör detta för att könsbestäma. Sörsta problemet är dödligheten i puppan. Oftast beror det på för lite näringsrik mat i L1 och L2 stadiet. Vart köpte du dem? På någon mässa?

Mvh Micke

17
4
Roger:
Vad skönt att dom är starka och klarar sig själva :) Jag köpte mina på mässan i Lidköping förra året. Jag har dom i multet träd o löv från bok. Dom har fått lite proteinrikt hundfoder, det gillade dom:) men har däremot inte gett dom någon frukt som tillskott. Jag kan se två puppor bra för dom använt sig av väggen på burken som puppa. O dom ser bra ut o dom börja puppa sig senare än dom andra. Tyvärr är de dom jag inte kan se som puppa sig tidigare. Men lever dom så är det skönt att veta att dom kommer ut när dom är redo:) ska försöka lägga upp två taskiga bilder här. Tack för svaret!

17
4
Roger:

17
4
Roger:
Dessa ser lovande ut tycker jag!

1275
1724
Falk:
Coola baggar, du får slänga upp lite bilder när dom är kläckta


273
148
Flosker:
Hej

De där blir det inga problem med skulle jag tro. men låt dem bara vara. Får snart hemm några roliga ekoxar. Lägger upp lite bilder när de kommer.

Mvh Micke

17
4
Roger:
Ja det ska jag göra falk!:)
Va kul Flosker,  ja gör de!

17
4
Roger:

17
4
Roger:
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild