Regnskogsterrarium med fiskpöl = galen idé?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

342
183
DannyF:
Halloj där

Jag ska snart påbörja mitt första terrariebygge till en grön trädpyton.
Tänker sälja mitt akvarium och därav blir hålet i vardagsrummet 150x60 cm, så jag tänkte göra ett rätt stort terrarium :)

Eftersom man ska ha en vattenskål på botten till ormarna så blev jag sugen på att göra en mindre pöl i ena hörnet av terrariet samt en "bäck" som rinner längs hela långsidan fram vid luckorna på ca 10x10 cm med lite cirkulation. Tanken är att grenarna som ormen kommer att leva i inte ska hänga över vattnet så att inte ormen kan ramla ner ifrån grenarna i vattnet iaf samt att ingen avföring ska hamna i vattnet.  Möjligtvis ett vattenfall någonstans om det får plats.

Vad jag läst mig till så dricker ormen hellre ifrån sin egen kropp vid sprayning eller mindre vattenkoppar ibland grenarna än att ta sig ner till backen.

Är detta en helgalen idé?
Finns risken att ormen hamnar i vattnet och drunknar?
Eller kan eventuella bakterier/sjukdomar ifrån fisken vara en riskfaktor?

Fisken kommer att vara 1-3 cm stora, till exempel neontetror.

Är det en dålig idé så kommer jag såkart inte fullfölja den, men som akvarist så är det ju en dröm att sammanfoga dessa hobbys :)







2966
1645
Hoggaforfan:

Ormen kan garanterat simma så att den skulle ramla i vattnet är inga problem. Tror de flesta ormar kan simma, ganska gott om vatten i naturen. Finns säkert undantag men då är det säkert något ökenlevande. Överlag är de ganska duktiga simmare.

Varken fiskarna eller vattnet kommer att vara något problem för ormen i alla fall. Det är just bajset som kan bli problem för fiskarna. Men har du bra filtrering så borde det vara lugnt. Beror lite på vattenmängd och hur ofta ormen skiter i vattnet och hur många ormar det blir. 

Trädpytons sitter i stort sett hela livet i träden för på marken finns det fiender så det undviks så mycket som möjligt. Så jupp den föredrar små pölar som blir i trädveck, bromelior och liknande eller direkt av regnet. 

Fiskar är väldigt vanligt i kombination med terrariedjur. Vatten ÄR snyggt och då blir det ytterligare en dimension om man har fiskar i.
Jag kör tex grodor och fiskar 

Tänk bara på hur du drar kablar, slangar och liknande. Finns många som gör en jättesnygg bakgrund sen glömmer de bort att de ska komma åt filter och pump med :-P

Ska du vara riktigt nördig så kommer ju neontetror från Sydamerika och trädpyton från Nya Guinea, Indonesien och däromkring ;-)

Men kör hårt, ska bli spännande att se :-)


342
183
DannyF:
ah kul o höra att det funkar :D då blir det att skissa ritningar i helgen då :P kmr behöva en massa hjälp då jag är helt ny när det gäller terrarier men denna sidan verkar ju aktiv och många kunniga så de ordnar sig nog. 

tänkter nog dokumentera en del när ja bygger så slänger nog upp en bildtråd när det är klart :)

2966
1645
Hoggaforfan:

Jupp det brukar komma fram en del bra idéer och tips om det behövs :-)
Det är bara att hojta till



Medlem i SHF
4001
5023
Jonas_:
Har du en grön trädpyton som ramlar ner från grenarna så är det en orm med stora problem :) Du kommer märka att trädormar inte ramlar i första,andra eller tredje taget. Spännande projekt, ska bli roligt att se bilder sen! 

46
27
MathiasNordstrom:
Lägg mer än gärna upp en byggtråd för detta är även något jag är intresserad av då jag klurar på att skaffa grodor igen, lite som Hoggaforfan har gjort misstänker jag och det är ju sjukt snyggt att få med en helt naturlig miljö med insekter som ormar och fiskar, blir mer spänning att se!

2966
1645
Hoggaforfan:
Du har ju denna tråden som samlar byggloggar:
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=2476
Fler bilder på mitt bygge i mitt galleri

Finns även en del på youtube om du söker på paludarium=terrarium med akvarium

342
183
DannyF:
Att kolla på paludarium på youtube var ju inte så bra. Nu vill jag ju ha större vattendel än vad jag tänkte ifrån början :)

2966
1645
Hoggaforfan:
hahaha jag kanske borde varnat dig

488
202
David:
Jag fick samma tanke när jag började fundera på amerikansk vattensnok. Men då hade jag velat ha en riktigt stor vattendel så ormen verkligen skulle kunna simma. Så det får nog bli ett framtida :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild