Funderingar kring bakgrund

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

456
200
isdrake:

Nu tänker jag inte göra en putsbaserad bakgrund eftersom det inte är optimalt för ödlan. :) Men betong är väl produkten man får av att blanda cement och vatten? 

Men sen angående den pressade korken. Vad jag har hört så har ödlor fastnat och tappat klorna av pressad kork. Detta problem ska tydligen inte finnas med den fina ickepressade korken.

Jag kan i alla fall meddela att jag besämt mig för den dyra korken från Eslöv. Håller på att skrapa ihop pengar för fullt. :) 


68
9
StaOlog:

Ska bli väldigt trevligt att följa ditt bygge då just V. Prasinus är en ödla jag kommer skaffa i framtiden.

Just korken verkar vara optimalt för de där klättrarna och det gör ju inget att det dessutom är snyggt. ;o)

 

Du kanske sett detta men här är ett väldigt snyggt bygge som använder just kork.

www.baumwaran-community.de/index.php/terrarien/terrariensteckbriefe?id=112

Väldigt trevlig sida i övrigt med. Om tyskan ställer till problem kan man ju alltid använda google translate (eller använda chrome).


456
200
isdrake:

Jag har sett det bygget. Det är grymt snyggt. :) Min burk kommer tyvärr inte bli i den klassen. Måste konstruera terrariumet så att det går att montera ner då vi vill flytta nästa år. Och det blir ju ganska begränsande.

Sen förstår jag inte hur dom lyckas hålla det så grönt i terrariumet. Nästan alla växter jag testat har blivit mer eller mindre slaktade efter ett tag. Till nya burken nu ska jag nog bara använda plastväxter. Min prasse har nämligen förstört växter för några tusen redan så känns inte lönt att lägga ner mer pengar på det.


356
177
krypet:

Hur tungt får det vara?

Ett alternativ skulle kunna vara att köpa "svallor". Det är den yttersta delev som sågverket sågar av först när de sågar brädor av en stock. De är platta på ena sidan och har barken kvar på den andra sidan. Det är ofta olika breda, men med lite tur går det att plocka ut de som sågats som nummer tre och fyra, och då har de två raka sidor, så att de passar lite bättre ihop.


Svallor är billigt, men tungt! Dessutom kan det ju vara så att det är svårt att hitta ett träslag man tyckre är snyggt. Jag har försökt hitta någon bild men misslyckats med det.


456
200
isdrake:

Jag har redan köpt bark/korkskivor och håller på att limma fast dem. Men tack ändå. :) 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild