Värmekabel

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

97
42
Micke81:
Har en gammal träbokhylla som jag har tänkt att ha som rack till leopardgecko ungar. Har en värmekabel på 4,5 m som jag tänkt använda under glasburkarna som de går i. Är det nån som har nått bra tips på att fästa kabeln i hyllorna? Står i instruktionen att kabeln inte får ligga mot sig själv någonstans utan att det ska vara 3 cm mellanrum. Har någon nån erfarenhet av detta? Tänkte på brandrisk? Likaså med fästanordning på kabeln??

Mvh Micke

2966
1645
Hoggaforfan:
Häftpistol fungerar bra :-)
Så extremt noga är det inte men folk har ju lagt ihop värmekabeln som en bulle sen satt terrariumet direkt på kabeln och då har det blivit brända fläckar i materialet som kabeln låg på. Lägg den i slalom så kan värmen slinka ut i mellanrummen. Sen om det är 1cm eller 5cm gör nog ingen skillnad. 3cm reglen är nog mer det att man inte ska trycka ihop böjarna helt vilket resulterar i en trasig kabel.

333
97
leolina:
Hoggaforfan skrev:
Häftpistol fungerar bra :-)
Sen om det är 1cm eller 5cm gör nog ingen skillnad. 3cm reglen är nog mer det att man inte ska trycka ihop böjarna helt vilket resulterar i en trasig kabel.


3 cm-regeln finns med i bruksanvisningen och har med risken för överhettning att göra. Det är alltid ett gott råd att följa bruksanvisningen ;)

97
42
Micke81:
Tackar för svaren :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild