Snabb hjälp; dubiaodling

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

456
200
isdrake:
Jag ska fixa en större burk till min dubia odling idag men tänkte höra hur man bäst gör med ventilationen. Ska sätta nät i taket men hur mycket ventilation bör man ha på sidorna? Och hur pass lågt ska det sitta? 

2048
773
psyjoh:
Jag har bara i taket. Tror det är tillräckligt för dubia. Kör ett mindre och ett större nät på vardera sida. Det är vad jag blivit rekommenderad och sen har man värmen från sidorna istället. 

544
424
Gibblo:
Enklast och bäst tycker jag är om man kapar ett runt hål på sidan och sen sätter dit ett aluminiumnät med limpistol.

11
6
Henuhl:
Jag kör plastback med ventilation bara i locket (större delen av locket) och det fungerar utmärkt. 

2048
773
psyjoh:
Då de vill ha relativt torrt så är det ju mindre risk för fukt och kondensbildning med stort vent-nät i taket. Men de är rätt så tåliga dubior så egentligen tror jag inte att det spelar någon jätteroll var det sitter...

544
424
Gibblo:
Jag tänkte inte riktigt på att vi snackade just dubia här, mina dubia har jag i plastbackar utan lock. De kan ju inte klättra på hala ytor ändå, inte flyga heller om det inte är typ 30 grader.

456
200
isdrake:

Tack för alla svaren. Det blev vent i taket samt på ena kortsidan. Jag gjorde en liten specialare med dubbla lådor. En mindre låda där jag borrade en massa små hål i botten. Denna står sedan inuti den större lådan. På detta sättet kommer skiten att ramla ner i den större lådan och vid städning är det bara att hälla innehållet i soporna. ;P Efter att man tagit bort eventuella nymfer som kanske också ramlat igenom. 


1275
1724
Falk:
Det blir dålig luftgenomströmmning med endast öppning i locket och borde inte ens kallas för ventilation om man ska hårddra saken =)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild