Skäggagam matkrånglar.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

309
239
Gogs:
Patch skrev:
Är dvalningen åldersrelaterad?


Skäggisar dvalar väldigt sällan när de är små. De måste lägga på hullet först innan de dvalas. Så det första året bör inte en skäggis dvalas alls då det gör mer skada än nytta. De behöver äta upp sig rejält för att klara en dvalning. Så ja dvalningen är i princip ålders relaterad då man som sagt bör låta dem käka upp sig i ett år innan de dvalas...

2048
773
psyjoh:
Det var en frivillig dvalning all temp och belysning var den samma ändå började den dvala.. har alltid haft samma temp och belysning sen jag skaffade skäggisar vid årsskiftet för de var så unga då. Trodde inte någon av dem skulle dvala men blev förvånad när den ena började göra det. 

1159
626
Temla:
De jag haft har dvalat sej själva, jag har aldrig sänkt temperetur eller släckt ned för att dvala dom. Har för mej dom började med det när dom var ca 8 månader. Tror det där är väldigt individuellt. Men vill dom sova är det inte så mycket man kan göra åt det, dom håller sej inte vakna hur gärna man än vill.  Det är klart man kan hålla på och väcka dom varje dag men det tycker jag verkar ohälsosamt för dom, de följer ju bara sina naturliga instinkter. :) 

Medlem i SHF
537
749
Patch:

Säger de då åt vädret i australien att hålla sig tillräckligt varmt då eller?

Åter igen så säger jag inte att man bör eller inte bör dvala sin unge...

men de betyder ju inte att en unge inte kan visa tecken på dvalning?

 

Frågar inte detta för att vara dryg eller så... men självklart så måste ju en unge likväl som en vuxen kunna känna av behovet av dvalning... Reptiler ska ju kunna känna av hög och lågtryck och vi har ju ett rejält lågtryck här just nu.... De skulle ju då i teorin kunna väcka behovet av en vila... de är inte heller så att alla individet reagerar likadant (haft ryska sköldpaddor som ena visade behovet att dvala 2 månader före den andra och de bodde ihop) 

Så i teorin så kan ju detta vara tecken på en vila/dvala? 


2048
773
psyjoh:
Som det sades, vill dem så vill dem, finns inte så mkt att göra då mer än att hoppas dem ätit upp sig ordentligt. Tycker dock inte det är nåt man ska försöka sig på när de är så unga. Men nu handlade inte tråden om det ;)

Medlem i SHF
537
749
Patch:

Byggde ut mitt inlägg men du hann tyvärr svara före :)

och jo tråden kan mycket väl handla om det


2048
773
psyjoh:
Jo men om skäggisen i fråga fortfarande är pigg och solar och äter så tror jag inte det handlar om dvalning. 

46
27
MathiasNordstrom:
Psyjoh saken är ju att den äter extremt lite men solar gör den och bajsar ut de lilla den äter. 

2048
773
psyjoh:
På mina tre jag haft så var där oxå en av dem som åt mindre än dem andra. Har dock inte kvar den nu, gav bort den så jag vet ej om det vände. Men den var ändå pigg och kry. Tror det är lite individuellt än om skäggisar brukar äta rätt mkt. Ser du inga tecken på slöhet eller sjukdom tror jag inte du behöver oroa dig så länge den äter nåt och inte går ner i vikt..

46
27
MathiasNordstrom:
Kan uppdatera med att honan som krånglar precis ätit 2 dubias vilket fick mig helt överlycklig, det är iallafall lite mat! :) Verkar fungera bättre att ge foderinsekter med krossad skalle i en skål bara istället för levande foderdjur. Får se hur det fortsätter under morgondagen, Kan även tillägga att jag ej täckt över nå mer än tidigare.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild