0.1.0 - Pogona henrylawsoni

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

18
3
Dragonlance:
Vår dvärgis är 3år (hona) och vi har i tankarna att så småningom skaffa en kompanjon till Myra.
Vad ska man tänka på när det blir aktuellt? Hane eller hona? Ska det vara en yngre dvärgis? Frågorna är många? Råd och tips mottages tacksamt.

Vi vet att vårt terrarie är tillräckligt stort för två dvärgisar det har vi kollat upp på jordbruksverkets hemsida.

1159
624
Temla:
Sätter du in en hane med en hona kommer honan aldrig att få vara ifred utan hela tiden stressad av hanens närmanden. Hon kommer att lägga ägg hela tiden och i och med det bli utmattad och dö i förtid. En till hona kan gå bra, men de kan också börja bråka eller så dominerar en hona och den andra blir stressad och slutar äta. Mycket kan gå fel när man sätter ihop skäggisar, men det kan också gå bra med två honor. Det är en chanstagning. Ha ett extra terrarium till hands om det inte skulle funka. 
Grundregeln är om man har fler djur i samma terrarium att de ska vara i ungefär samma storlek för annars kan den större skada den mindre. 

21
5
Maliintberg:
Jag har haft en hane och 2 honor i samma, det gick bra ett tag, sen tog ja bort hannen å satte han i ett annat terrarie då ena honan va "dum" mot honom. men honorna gick ihop perfekt :) så de är nog rätt olika..

1159
624
Temla:
Jo, det är väldigt olika. Just nu tar jag hand om en hane som fått svansen avbiten av en hona. Man vet aldrig vad som händer när man sätter ihop skäggisar. :)

18
3
Dragonlance:
Det var ju mer negativt än positivt på den fronten. Myra har det bra själv. Det är nog bara vi människor som ser  det på det viset, att blir ensamt när man är ensam :)
Vill inte att hon ska bli dominerad eller skadad eller dö i förtid. 
Tack för era svar.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild