Hur gör ni under natten.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

18
3
Dragonlance:
 Undrar hur ni gör kvälls/natttid om ni släcker värme lamporna på kvällen natten till era ödlor. Min son köpte sin första dvärgsäggsagam idag så vi är gröngölingar på området. Tacksamma för svar.

Medlem i SHF
537
749
Patch:
Så länge du inte har svinkallt hemma så kan du släcka ner allt till skäggisen :) De mår bra av temperaturförändringen :)

72
15
Linnea:

Jadå, djur behöver en dygnsrytm precis som människor :) Att ha lampan tänd hela natten skulle vara otroligt stressande, det är som att solen aldrig skulle gå ner. En ödla tänker då att det inte är dags att sova och tröttar ut sig helt.

Se bara till så att temperaturer dagtid och nattetid är inom de rekommenderade ramarna för dvärgskäggisar. Om det blir för kallt på natten jämfört med på dagen kan de bli sjuka (stora temperaturskillnader) och är det för svalt hela tiden så kan de besluta att dvala (vilket inte är så önskvärt på en ung individ). 

För svala temperaturer generellt kan göra det svårt för dem att bryta ner maten de äter, vilket också leder till sjukdom. Men för varmt gör det lika illa, och de kan ju inte svettas som vi däggdjur. Eftersom de är växelvarma vill de ha en temperaturgradient så de kan byta som de själva vill. 

 -------------------------------------------------------------------------------

Jag kan rekommendera att läsa lite mer om dem och deras skötsel generellt, det är sällan djuraffärer ger all information man behöver på rätt sätt, och det är bra om man lyckas med första ödlan då det lätt blir ca 30 års vänskap :)


18
3
Dragonlance:
Tack för att ni tog er tid att svara. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild