Leopardgecko har rymt

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

13
5
JoelHolmesson2000:
Tack så mycket, jag ska testa era tips! Och Temla, ingen fara, katterna har en egen varm, mysig källare som de kan gå in i när de behagar! :)

13
5
JoelHolmesson2000:
Återfunnen!
Sent igårkväll fick jag tag i honom på säkerligen ett av de konstigaste sätten nånsin!
Det finns ett hål i en list strax utanför mitt rum som jag varit misstänksam mot sedan han hade rymt och testade med att sätta en skål med mjölmask sent på kvällen utanför hålet. Sen gick jag iväg en stund. När jag nån kvart senare återvände såg jag honom intresserat titta ner i skålen! Han såg dock mig med och kilade kvickt in i sin nyfunna grotta.
Då fick jag en konstig idé; efter intresset med herptiler och natur så kommer nånting mycket ovanligt, jag samlar på tomma pringlesrör och har för närvarande 60 st. Jag valde en av dessa rör, tejpade för en pappersbit för halva öppningen, hällde i en hel del mjölmaskar och lade röret på sidan strax framför geckons lilla hål och satte mig bakom och väntade.
Efter en lång stund kom han fram och blev genast intresserad och tog sig en mjölmask utan att helt gå in i den annorlunda fällan, gick tillbaks och gjorde detta en gång till. På den tredje gången gick han in helt, jag smög fram och satte på locket, klart! Sen satte jag röret i hans terrarium och han gick genast till den grotta han brukade ligga i!
Nu har jag satt ett iås på hans burk så att detta inte ska hända igen, men jag var nog en av de första som fångade en förrymd leopardgecko med hjälp av ett pringlesrör!

903
509
Evanjeline:
Grattis! Jag är väldigt glad du lyckades få tag på honom. Pringelsrör är väldigt bra, det var vad jag lyckades fånga min williamsi i också. Tänker alltid ha ett ursköljt och stående hädanefter. Det gäller att vara kreativ.

13
5
JoelHolmesson2000:
Tack! Ja rören passar ju den storlekens ödlor ganska så bra, kul att du också fick tag på en på det viset! 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild