Döende syrsor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

1275
1724
Falk:

psyjoh skrev:
När jag köpte från djuraffär märkte jag samma sak. Hur mkt foder de än fick. När jag köpte från cricket express så dog i stort sett inga. 



Brukar vara kvalitetsskillnad =)

 


2048
773
psyjoh:
Jo det var det jag ville påpeka. Frågade i djuraffärn vad dem matade med. Ingenting sa dem. Hade en blöt disksvamp så dem fick vätska. Ibland någon vindruva eller salladsblad. Inte konstigt att dem dör sen när dem får kraftigare mat. 

1159
625
Temla:
Underlig butik som inte matar sitt foder. Du borde säga till att de dör hos kunden pga av detta. :( Inte nog med att det är djurplågeri, de äter ju upp varandra också om de inte får mat. 

2048
773
psyjoh:
Det är en arken zoo. Har sagt ifrån. Sist jag var där så hade del inga kvar. Endast mjölmask och zoophobas. Vingarna på syrsorna var helt vita och torra fast de ej skulle ömsa. Fick mata upp dem flera dagar innan jag vågade ge dem till mina ödlor. Ger dock aldrig syrsor till dem längre. 

1275
1724
Falk:
Syrsor bör du ge då variation är viktigt.

2048
773
psyjoh:
Har fem arter av kackerlackor och fyra sorters larver. Endast syrsor nån gång för den lille älskar att jaga dem men jag undviker dem helst. Ingen av de andra ödlorna tar dem. 

1275
1724
Falk:
Jo men att variera kackerlackor är ju inte direkt att variera foder.
Det blir ju som att pendla mellan att mata med gädda och abborre, alltså samma sak.

160
91
turboadde:
Håller med om att dubia är ett mycket bättre foder än syrser på många sätt men tyvär är många av våra ödlor inte alls lika intresserade av Dubia som syrsor och är då inte lika bra foder längre.

142
12
blixa:
svaret på hindra dödende syrsor är att köpa dubia istället :p
tråkiga med dubia är att jag måste ge dom i matskål annars gräver dom bara ner sig i torven, men dom flesta gillar dom

160
91
turboadde:
Glömde de jag skulle skriva ;). På sommaren är maskrosblad ett jättebra föda för syrsor. Men ha bra ventilation och lägg inte i för mycket. Syrsor är jättekänsliga för fukt och dör ofta snabbt av det.
Och som någon annan skrev så skiljer det på vart man köper syrsor med.

Skulle mina djur äta Dubia bra så skulle jag köra på det alla dar i veckan eftersom dom har bra näring och lätta att hålla. Och köpa hem syrsor eller gräshoppor ibland som snacks/variation.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild