Frakta ormar internationellt?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

109
19
carolineleven:
Hej, jag undrar vad ni har för erfarenheter och kunskap om hur man kan köpa ormar från andra länder(ifall det är hälsosamt/dyrt) och ifall någon brukar sälja ormar till andra länder och fraktat så.

Det är både med framtida ormuppfödning i tankarna och ifall jag någon dag har råd med en pied eller banana pastel KP och inte hittar en i Sverige.

305
147
HenkePetersson:
Att beställa djur från tex usa för att dom är billigare där och det finns ett stort utbud är inget att rekomendera, då djuret i fråga kommer kosta dubbelt om inte 3 dubbelt när den kommer hit, först har du införelse intyg som ger dig tillåtelse att ta in djur utanför EU som kostar kosing, sen har du frakten, tull avgift och sen tillkommer en veterinär besiktnings kostnad. så för djuret som kostade 2000:- skr i usa får du betala 6000.- kanske även mer, och det är det inte värt.

Om du nu ändå vill beställa från usa tex så finns det två tillväga gångs sätt.

Alternativ 1 Det första är att du går ihop med fler som vill beställa och på så sätt så delar ni på kostnaderna, djuren kommer antagligen hamna i Frankfurt, så har du inte möjlighet eller känner någon som ska det hållet kan det bli svårt att få hem djuret.

Alternativ 2 är att du beställer djur av tex en uppfödare i usa som ska till någon av de större mässorna i euroupa betaler en handpenning på djuret och ber om att få det levererat på tex Hamm ( Var noga med att handla av etablerade välkända uppfödare speciellt när det gäller uppfödare från usa, där finns 1000 tals men bara ett få tal går att lita på.)

sen är det bara att besöka stora mässor innom Eu tex Hamm (tyskladn)eller snake day (haouten Holland) betala resterande och hämta upp djuret, eller åka ner dit och köpa direkt av uppfödarna   där Dom brukar ha mycket med sig:D, detta är nog det lättaste och defenitivt det billigaste sättet, då det brukar gå buss resor ner till dessa mässor som arangeras av olika reptilföreningar ( sök medlemsskap)  Du får nämligen ta in 5 st djur utan att betala tull avgift innom EU så länge du har papper på djuren som styrker att dom är CB ( captive breed) sen är det bara att traska över gränsen.

109
19
carolineleven:
Det sista alternativet lät ju bra, en bussresa till annat land kan bli kul och låter bättre. Jag tänkte inte alls på tull och veterinärbesiktning.

Blir det tull och besiktning även om man beställer från europeiska länder, eller kommer man bara undan med det om man åker och hämtar själv?

London vore ju roligt att besöka igen, kanske borde kolla vad de har för uppfödare där.

1662
779
fluffis:
Tyskland är ett ganska stort land, det ligger hyfsat nära oss och det finns mycket reptilfolk där! I Tyskland finns världens (?) största reptilmässa som går av stapeln 4 ggr per år i Hamm. Sen finns det även trevliga mässor och reptilfolk i Danmark. Att frakta djur från EU-land till Sverige är enkelt, men från länder utanför EU en helt annan femma. Tänk på att både i Tyskland och Danmark (och även USA för den delen) så är det tillåtet med viltfångade djur (vilket det inte är i Sverige) så se upp med vad det är du köper och vem du köper från och se till att ha papper på att djuren är fångenskapsuppfödda.

Det pratas ganska ofta om internationella affärer och här är en tråd om att handla från USA:
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=1450

Här är en annan tråd som handlar om den stora mässan i Hamm.
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=591

Här är en tråd om hur man tar sig till Hamm:
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=2132

Här är en annan tråd som handlar om att åka till Hamm:
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=587

Här är den senaste, tror jag, tråden om Hammässan, mycket info finns i tråden:
www.terrariedjur.se/?page=forum&thread=2349

109
19
carolineleven:
Toppen. :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild