Ny hage till sköldpadda

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

903
509
Evanjeline:
Jättefint;>

295
270
barkskog:
När metalltråden längst ner har rostat (troligen den andra sommaren) är det stor risk att en sköldpadda kan ta sig igenom. Vi har sett många exempel på detta i vårt växthus där vi använder denna typ av avgränsning, dom har en otrolig förmåga att hitta bristerna. Jag får ofta göra reparationer eller byta kantband p g a sönderrostad metalltråd. 
Effekten av utbrytningen blir i vårt fall att några sköldpaddor befinner sig i fel hage eftersom det aldrig är kantband som yttersta avgränsning.

skoldpaddsforum.se/index.php?/topic/8971-utehage/

903
509
Evanjeline:
Jag ska borra på en halvstolpe på ovansidan som stabiliserar det, och gör så han inte kan ta sig över. Änsålänge har han inte ens försökt så vitt jag vet, håller ganska så bra koll på honom. Både jag och mina mamma är sjuka, så vi är hemma hela dagarna. Han tycker fortfarande hagen är ganska stor verkar det som, han använder mest halva.

2966
1645
Hoggaforfan:
Har han torgskräck? ;-)

903
509
Evanjeline:
Jag tror bara han inte är van vid att inte ha något tak. Hans förra utehage var i ett sånt plastväxthus man kan öppna upp halva sidan på. Om jag är där och pratar kommer han ganska snabbt och ska se vad jag har för mig (om jag har något gott) och börjar sen vandra rundor, men när han är ensam verkar han mest gömma sig i grottan. Han vill mycket hälldre vara ute dock, för så fort jag reser mig upp ur sängen på morgonen kommer han springande och väntar på att jag ska lyfta ut honom, så så rädd kan han inte vara. De är så söta när de springer rundor utomhus och luktar på allt;D

2966
1645
Hoggaforfan:
Åh jag bara skojade med dig :-)
Jupp, sköldpaddor är mysiga när de får trampa runt och beta och titta.

19
13
Robban3030:

Har byggt en ny utegård till våra sköldpaddor, det blir svårare för dem att rymma nu...

Medlem i SHF
537
749
Patch:

Min sköldpaddshage till mina 2 leopardsköldpaddor :)

De har dock rensat bort de mesta som va ätbart... Busken i mitten används som "microklimat" då de är skugga och hög fuktighet i den även under de varmasta dagarna :)

 


903
509
Evanjeline:
Ska ta en ny bild på min hage också, har planterat två små hibiskusar, massa ogräs (mesta har han ätit upp) och lite annat. Börjar se mycket bättre ut. Senaste dagarna har han börjat vara ute mycket mer, och han börjar äntligen känna sig trygg. Nu syns det verkligen hur han stortrivs. Innan syntes det att det var skönt, men sammtidigt obehagligt. Han har äntligen börjat gräva också, vilket han aldrig gjort innan någonsin så det blev jag glad över;>

333
97
leolina:

Får väl bidra med några bilder jag också :) Två greker och en leopard huserar här :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild