Projekt: Benz0187 Terrarieuppsättningar

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 11

83
40
Benz0187:
Tackar tackar. 
Nu börjar det roliga arbetet med att fylla upp hyllorna. Har lagt in en beställning hos glasmästare att skära ut glas för 7 terrarier, bl.a två mindre för änkor samt några för skorpioner.
Så om någon har någon änka eller vacker skorpa, skicka ett Pm!

305
147
HenkePetersson:
Snyggt bygge det där, gör ju att man får lust att sätta ett nytt projekt till verket, ditt projekt ser tungt ut har du kollat vad det väger?

83
40
Benz0187:
Jo det väger en del. Men man kan nog lyfta varsin del på två vuxna karlar

121
95
Kega:
Ett tips angående terrarier, på mässorna runt om här i Sverige så är det ett par tjecker som säljer ruskigt billiga helglas terrarier. De har alla möjliga storlekar från 10x10x10cm och uppåt. Finns både med giljotin och skjutglas.

2048
773
psyjoh:
Kega, har dem större burkar oxå? Typ 120-150x 60-70 i botten yta?

77
67
Samuelelel:
Tyckte mig se 120x50x50 eller om det var 120x60x60 på norrköpingsmässan. De förstann dock snabbt så det är möjligt att det fanns större modeller från början.

2966
1645
Hoggaforfan:
Halogen blir nog för varmt. Vanliga lysrör fungerar bra om du vill ha mer ljus samt lite värme.
Är det bara värme är det nog värmekabel du borde titta på.

83
40
Benz0187:
Vi får se. Jag köpte iaf idag 3st test spottar på Jula för 50kr st samt lite el artiklar till det. Återkommer imorn eller dagen efter med update.

83
40
Benz0187:

Så där! Jag fick som sagt en lite set-back pga att LED-belysningen inte lyste så stark som jag trodde. Detta gjorde kaos i mitt tänk, el, värme, etc. Efter mycket funderande och testande så beslutade jag mig för att köra på halogen spotlights. Vinklingsbara och kopplade i 3 sektioner på varsin dimmer.
Valde 35w, förhoppningsvis så räcker denna värmeutvecklingen. Om inte så fortsätter jag och installerar värmelamporna 5st +keramiska värmelampor+ varsin dimmer. Och då kan jag byta lamporna till GU10 LEDs eftersom istället för halogenen

Först fick jag börja installera all el i utrymmet på baksidan. Först kopplades allt in i en väggmonterad grenkontakt med strömbrytare. Sedan delas alla tre system som styrs med Nexa-Tellstick = Kan styra allt via mobilen/datorn/ipad, även via internet hemifrån. Där kan jag ställa in AV/PÅ, samt massa timer funktion, Soluppgång/Solnedgång etc.

Scrennshot ifrån mobilen




Man ska även kunna styra dessa efter temperaturer GPS staket etc. Men det blir senare.

Då va det dags att koppla el!



Jag hatar suddiga kort men i den ställningen jag stod för att ta kort på detta+mobil bild+ trött och less så får det duga.



Dimmrarna. Här brevid kommer alla dimmrar sitta för värmelamporna isf.


Två monterade, more to go!





Så där ja!












Otroligt nöjd med resultatet hittils. Inga fula kablar, smidigt med styrningen av belysningen. Stort och robust. Me like.

Jag fick dessutom leveransen av glasen ifrån Glasmästarn. beställde utskärning och slipning av glas till 8 helglas terrarier. 4st 15x15x40cm för några Änkor, och 4st 30x30x40cm för skorpioner. Blir att börja limma snart då och flytta in hyresgästerna!


2048
773
psyjoh:
Har du någon mottagare du köpt för den appen du har?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 11
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild