Vad är roligast?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1663
779
fluffis:

babbe99

Om du har möjlighet att åka hem till någon som har de ormar du tycker verkar intressanta, så tror jag att det är bästa vägen att gå. Då får du se dem och kan ställa frågor till ägaren.


71
8
babbe99:

Tack för svaren jag käner faktist en som föder upp Morelia spilota cheynei. Skulle kanske vara vart att prata med honom.


305
147
HenkePetersson:

vill inte på några sätt spy galla över kungs pytons, det är väldigt trevliga djur, även om dom strejkar med maten osv, men gämförelse mässigt KP-KB, så skulle jag säga kungs boa, visst storleken är en stor skillnad, men det är en rätt livlig orm om man gämnför med kungs pyton, alla kps jag haft hasr varit ihop ringlade under sitt gömställe dag som natt, enda action man får av dom ormarna är vid matning om dom ens äter.

Kungsboa är soptippar till 99% tar dom allt som ges i foder, enda gången en kungsboa kan strejka lite är under parnings sesongen, om man tillämpar våt och torr perioder, utöver det om kungs boan skulle strejka med maten så är det en tripp till veterinären som gäller för då är ormen med ganska stor sannolikhet sjuk

 

Så slutsatts

Kungsboa 1

kungspyton 0

 

 


71
8
babbe99:

Då har jag tittat omkring lite och jag hitta en boa constrictor på ungefär 1 meter skulle det vara en lagom storlek att köpa den i? (ska läsa på mer om dom själv klart)

Nu är bara min fråga hur stort ska terrariumet vara för den storleken på boan?


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Angående terrariestorlek så är det beroende på lokalitet på kungsboan, dom varierar ganska mycket i storlek på vuxna djur, från 180 till 400cm (ungefär). Jag skulle ha byggt eller köpt ett terrarium den kan bo i hela livet på en gång så slipper du byta flera gånger allteftersom ormen växer. 

Sen om det är en lämplig storlek att köpa den i får du nog avgöra själv :) En del vill ha sina djur från att dom är så små som möjligt medans andra hellre köper större individer direkt, en smaksak.


71
8
babbe99:

Tack för svaret

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild