Bra nybörjarspindel.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1275
1724
Falk:

Personligen så tycker jag att Grammostola rosea är bland det tråkigaste i spindelväg man kan skaffa sej. Jag hade hellre rekomenderat Brachypelma albopilosum.


158
19
Johanon:

håller verkligen med Falk, Rosea är en väldigt tråkig art jämnfört med många andra


9
0
Lividius:

Jag skulle rekommendera en juvenil till att börja med. Gärna en Lasiodora parahybana. De växer fort och äter friskt. Även om de är aggresiva och sparkar hår tycker jag ändå de är smidiga att flytta osv. Trädlevande arter är generellt sätt mer oberäknerliga även om Avicularia räknas som de mer lugna. Speciellt eftersom jag inte ser någon anledning att hålla på och plocka med fågelspindlar med händerna tycker jag denna art kan passa en nybörjare.

 


71
8
babbe99:

Ja det är ju nåt har faktist en klasskamrat som äger en Lp och han tycker att jag ska skaffa en men det har aldrig blivit av...


13
1
TheBlackMask:
Min första var en G.Rosea. 
Den var inte så glad åt mig i början. Det är nu sista månaderna den har lugnat sig. 
Dock har den inte viljat käka på säkert 6-7 månader.

Min andra blev en Avicularia sp. Lite roligare och finare enligt mig. 
Ganska lugn är hon men kan förflytta sig jäkligt snabbt om den blir skrämd. 

Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:
Jag tycker det finns några riktigt fina & trevliga spindlar i släktet Brachypelma, dock har dom vi haft gärna sparkat hår när man närmat sig :) använd sunt förnuft så ska det inte vara någon fara.

Som många redan nämnt brukar Grammostola rosea kunna matvägra långa perioder vilket kanske inte är det bästa om man är nybörjare, lätt att bli orolig om ens spindel inte äter.

Avslutningsvis ska jag säga att jag absolut inte är någon expert på spindlar! Det jag kan har jag lärt mig av duktiga personer här på forumet & genom bekanta som har spindlar, samt att iakta spindlarna här hemma genom glasrutan :)

Medlem i SHF
137
55
BenjaminLindner:
Enligt mig så är Chromatopelma cyaneopubescens den ultimata spindeln, för nybörjare och erfarna. Vacker, lugn och spinner som fan.

71
8
babbe99:
Tack för svaren

46
27
MathiasNordstrom:
Min första var en Brachypelma smithi men nu har jag skaffat bla Brachypelma Albopilosum som jag tycker var mycket lugnare, inte stressad, rör sig sakta. Detta är en art jag tyckte var riktigt trevlig och tycker detta är nybörjarspindel. 

Medlem i SkHF
30
22
johandenver:
Acanthoscurria geniculata.
Grymt rolig spindel som nästan alltid syns och aldrig matvägrar om det inte är öms på gång.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild