Majsormsmorpher

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

66
14
curow:

Diffused finns även som linjeavlad och kallas då bloodred de är oftast mörkare färg. 


1663
779
fluffis:

Diffused/bloodred är inte mitt allra bästa expertområde även om jag tycker det är rätt kul att fördjupa mig i majsormsfärger :) Jag håller med övriga om att det ser ut som en bloodred. När det gäller bloodred så strävar man efter så röda individer som möjligt. Ormar med diffusedgener ska ha en mage som är vit när de är små. När de blir äldre så kan det röda/schackrutiga inkräkta mer och mer på det vita på magen, om jag förstått det hela rätt, men det vita ska inte helt försvinna. Man ser inte så mycket av magen på ormen på bilden men det verkar vara en bloodred som inte är av det jätteröda slaget eller så är det en extra röd normalfärgad. Ibland kan det nästan vara omöjligt att veta om man inte vet ormens bakgrund. Det är alltid bra att ha papper (uppfödarintyg) på ormen. Här är en bild på två ormar som båda kallas bloodred så där ser man hur olika de kan vara :) s305.photobucket.com/user/corns_se/media/2-19.jpg.html


46
3
Ninjasandpopcorn:

Tack fluffis! Det förtydligade riktigt bra :) han som jag har tingat ormen utav har fött upp ormen själv så jag ska höra med han sen när jag hämtar ormen, skulle ju frågat när jag tingade ormen men glömde bort det :\ det var min kära mor som fick leka fotograf, ska ta bättre bilder sen när jag fått hem den. Magen var helt orange/röd med nån enstaka "pixel" men inte tillräckligt för att bilda ett mönster av något slag. Bara en eller på små prickar typ :)


7
0
Mama_C:

Ormen på bild är en Bloodred/Diffused - Kan även vara en Hypo Bloodred eller möjligen en vitsidad Bloodred (ej att förväxlas med Pied-sided)  För att få reda på vilken variant det rör sig om så måste du hitta uppfödaren till den och/eller para ut den. Diffused-genen finns i flera olika morpher - dels i den "äkta" linjeavlade bloodred men även i morpher som granite, fire, sulfur, avalanche m fl. Genen i sig gör att mönstret på ormen med tiden suddas ut och ska ge en mer eller mindre enhetligt färgad orm allt eftersom åren går :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild