Kp och matvägran

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

36
8
mmillann:

Just det beror på om det är en juvenil, subadult eller adult. Har du köpt en 2 månaders juvenil och den inte äter på 1 månad kan det vara livsfarligt och den kan dö. Köper du en vuxen som har lite hull kan den leva ett år eller mer i rätt förutsättningar.

Se till att den har många gömställen, bra temperatur, luftfuktighet och sånna saker. Stressa den inte och ta inte upp den i onödan speciellt om det är en juvenil. Har den rätt miljö och inte blir stressad borde den äta, visst alla är olika individer men är den lite kinkig så finns det säkert 100 olika sätt att ge den mat på, då hur man rör bytet och vad det luktar som m.m.

 


297
15
shad0w88:

hur ofta kan man handtera dom merän nödvändigt? vill ju gärna ha en handtam .

hade 2 boa innan som va helt psyko xD orkar inte ha såna djur igen :P


478
592
Rottenroth:

Varenda djur kan dö, men generellt så ska det inte ske.

Köp från seriösa KP uppfödare om du vill ha "större garanti".

Sen så kom ihåg att du ALDRIG ska sätta in mer än 1 KP per terrarium, undantag enbart om du ska para.

Har en del användare som envisas med att "det är ok", men en användare här som postade om det och blev varnad fick uppleva annat! En av dem låg i magen och det gjordes en tråd om det.

Så ha dem verkligen aldrig tillsammans.


297
15
shad0w88:

gäller det bara kp med att inte ha dom i samma terra? 


36
8
mmillann:

Jag svarar på hanteringen då. Det beror ju på, sen säger alla olika men har den ätit så lämna den själv och stör den inte på 2-4 dagar iaf, minst. Sen kan du ta upp den och hantera lite, kanske en kvart. Blir den stressad så sätt tillbaka den, men för att den måste bli handtam måste du ge den gömställen och en bra miljö i terrariet, tror jag iaf. Sen får du vara konsekvent eller hur man säger och hantera den då och då så den börjar se dig som inget farligt. kanske varannan dag, var 3;e...beror på djuret såklart. Men varje dag är jag lite emot.


478
592
Rottenroth:

shado0w88 - Många avråder från att ha djur öht i samma. Jag tycker det är art individuellt.
Kp är ökända för att käka varandra

www.google.se/search?q=ball+python+cannibalism&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-trXUtukJ8mDhQfnqIGADA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=762


36
8
mmillann:

Kom på att mina ormar bor separat för första gången någonsin sen igår, förutom första två åren som kitty bodde själv. Nu får dom äntligen lugn och ro från varandra :)

 


1663
779
fluffis:

"Asså e inte ute efter bra matrespons men vill inte köpa en kp för 3-6000 sen dör den nga mån efter pga matvägring.. drf ja frågar =)"


En riktig garanti kan du aldrig få men ett tips från mig är att du skaffar ett vuxet djur, då vet du att den ätit så mycket att den klarat av att bli vuxen i alla fall :) Dessutom vet du lite mer om dens beteende om du får bra kontakt med säljaren och eventuellt kan åka hem till säljaren och se hur ormen är och bor där. Om du dessutom kan köpa terrariet som ormen bor i och har mått bra i så blir det en större trygghet för dig (och ormen).


478
592
Rottenroth:

mmillann - Dömmer inte ut dig för att du gjort så men det är inget smart drag, hoppas du inte gör det igen för deras skull.
Det är bättre att stoppa dem i en hammarplast låda var för sig än att ha dem 2-3 stycken i samma terrarie om man har ont om stålar till fler terrarier eller ont om utrymme till fler terrarier.

Kan man inte ordna det borde man inte ha dem öht.


297
15
shad0w88:

Kp har ja hört om innan att dom äter upp varann men har inte hört att Tex boa lr viridis har gjort de.. :S 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild