Skillnad på Panter och Jemen?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

160
91
turboadde:

Jag håller mig till Firemon om temperaturen. Har för mig att man ska kunna gå ner till 10grader om natten men det är dumt att ligga på gränserna. Men under 15 brukar det ju sällan sjunka inne så e man inte under det så är det inga problem alls. Det farligaste är väll om man har dom sitter i direkt kalldrag. Värmematta kan dock vara bra om man har vattenbad på botten och kunna ställa luftfuktigheten med.


1229
464
leedragon:

skulle nog onte höja temperaturen på detta sätt, om man inte bytter vatten daggligen eller oftare än då, om skit eller annat ramlar i den ljumma vatten kommer detta bara en väldigt bra bakterie kultur.

rekommenderar istället att duscha ofta, regnsystem är uppskattad.

10 är nog mer acceptebel för bergarter det börja kännas lite extrem att gå så pass låg  för pantrar


160
91
turboadde:

Vatten håller man ju så klart rent och fint hos sina djur. Och värmemattan var mer ett komplement till duschning för jämnare luftfuktighet om man har bra ventilation som tex nätterrarie. Blir mycket duschande för att hålla 50-80% luftfuktighet i ett sånt. Så det var mer för luftfuktigheten och inte temperaturen men visst kan temperaturen påverkas med. Sen rekomenderas det runt 23grader på nedre delen med.

 

Jag kanske uttryckte mig lite klantigt/oförståligt med det med temperaturen. Vad jag har läst mig till (Har aldrig provat hållt mina under 17grader) så ska pantrar klara ner mot 10grader i natt temperatur men är ett gränsvärde. Därför rekomenderade jag att man inte går under som lägst 15grader. Och det i kortare period i så fall och inte under hela året. Är aldrig dumt att släppa ner temperaturen ett par grader på vinterperioden med på natten. Men tror dom flesta som har sina pantrar inomhus inte ens behöver bry sig om den tempen.

 


42
4
MajaL:

Tack så myclet för allas svar. Dom har varit till mycket hjälp. Just det om temperaturen kommer inte att bli några problem. Jag är väldigt frusen av mig och brukar hålla det ganska varmt inomhus.

Hur är det med maten, hur mycket ska en vuxen panter äta om dagen i genomsnitt?

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild