Faktablad

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

273
3
117:

Så är faktabladen på sidan en massa fantasi, som vi som har skrivit de tror är sant? i så fall är det förolämpande det du sa, inte bara mot mig men mot andra också.

Och jag kan försäkra dig om att ALLT som står på mina faktablad är sant.


593
551
Redfoot:

Att basera faktablad på böcker och dokumetärer tycker jag är fel. Det räcker att boken är något år gammal för att nya skötselråd finns att tillgå. Det sker ju hela tiden en utveckling på skötselområdet så det är lite av färskvara. Har man inte själv djuret som råden beskriver, så bör man nog akta sig för att skriva faktablad/skötselråd. I annat fall börjar det likna råden på sajter som Zoonen och det vill jag starkt avråda

Personligen håller jag med Falk att skötselråd låter betydligt bättre, men då säger någon att fakta ingår, ja det måste det göra eftersom skötselråd baseras på fakta som ägaren bör känna till för att förstå så att djuret sköts rätt.


273
3
117:

På vad ska faktabladen vara baserade annars?


429
254
JACLAR123:

Jag tror dem flesta skriver, inte faktablad genom fantasi. För dem tycker det är kul eller nåt annat!

Jag tror istället att många vill dela med sig av sina egna erfarenhet och skötsel om arten! :) 

Så det är många som skriver om sina egna erfarenhet om arten om, "Hur dem håller djuret i fångeskap" Så dem andra nybörjarna, vet ungefär, hur dem ska göra! Om dem ska skaffa arten därefter, bland annat! :)

 

 


1275
1724
Falk:

Bossnr1 du förstår fortfarande inte poängen, du kan ju börja med att ta reda på definitionen av fakta.
Men jag kan dra ett exempel till:

Om man tror att en volvo S40 väger 2.5 ton så kan man inte skriva att den väger 2.5 ton i bestämd form.

 

Dessutom så har jag aldrig nämt dina fakta blad eller någon annans för den delen utan nämnde endast ett exempel på en diskussion med en som skrivit ett blad.


273
3
117:

Vi tror inte vi VET


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Ett krav för att få skriva ett faktablad och få det upplagt på terrariedjur.se är och här kommer ett citat: "Ett lyckat faktablad ska kombinera fakta med erfarenhet vilket kräver att man själv har eller har haft arten man skriver om"

Min bestämta uppfattning är också att givetvis ska man ha stor erfarenhet av arten man skriver om, det tycker jag är en förutsättning för att få det intressant. Jag hoppas inte att någon sitter och kopierar text eller skriver av någon bok på bibloteket :) då tappar faktabladet sin charm enligt mig. 

Sen om man ska döpa det till faktablad eller skötselråd är mindre viktigt för mig, jag förstår innebörden av att en privatperson skrivit en text som överallt annars på internet så krävs en personlig granskning :) eller hur jag ska uttrycka mig...


1228
464
leedragon:

falk, de  djur vi håller i fångeskap käkar inte samma grejer vi erbjuder dem i det vilda, flyttar du djuren från sin ursprungliga världsdel kommer den att ta  det första bästa som kan få tag i.

 

nu jag är ingen expert i varaner, men vet att de finns i australien, och de käkar de däggdjur  som finns där blandannat.


593
551
Redfoot:

BossNumber1 dina fakta bygger ju på vilken bok du läst, det står faktist inte samma i alla böcker, hur vet du då att just den boken du läst har rätt innehåll?

Jonas_ precis vad jag ville ha sagt.


273
3
117:

Redfoot, läser du noggrant står det böcker vilket innebär att jag läser flera stycken kollar vad de gemensamt och sen drar en logisk slutsas. Om jag gör fel göra alla fel!

Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild