Skäggagam

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

13
0
linus11111:

tack för tipsen! jag misstänker att han ska dvala för han ligger bara i ett hörn där det är svalt och mörkt jag sprejar honom med vatten varje morgon. det här är min första ödla har bara haft ormar innan har varit lite rädd för att fråga på forum för jag har haft så dåliga erfarenheter av till exempel repti.net där man får skit över sig för minsta lilla :) tack för alla bra svar! :)

 


1159
626
Temla:

Då somnar han nog snart. :) Kyl inte ner honom med vatten om han inte sitter under värmelampan efteråt och värmer upp kroppen igen. Spraya i terrariet istället. Låt honom bara vara ifred om han är trött så han kommer till ro och när han somnar kan du släcka ned och bara ha lite värme på så det inte blir för kallt i terrariet - eller om du har tillräckligt varmt hemma så behövs kanske inte ens det. Ha alltid färskt vatten i terrariet även om den sover för ibland vaknar dom och är törstiga. 

Mina har sovit från och till i ca 2 månader men verkar nu börja vakna igen. Man saknar dom när dom dvalar och blir så glad när dom vaknar.

Lycka till! :)


13
0
linus11111:

Så det ska vara släckt dygnet runt då eller?  :) hur är det med matning då under dvalning? :)


1159
626
Temla:

Ja, låt det vara släckt dygnet runt när den väl gått i dvala. Ev kan du ha en infraröd värmelampa på så det inte blir för kallt (kolla på termometern). Om du ser att han vaknar och klättrar upp till solplatsen kan du ju tända upp och låta honom värma sig. Det händer att dom vaknar emellanåt. Ibland kan dom ligga kvar och kika, då behöver du inte tända för han somnar snart igen. Och ibland kan dom vakna lite mer och klättra upp, då kan du tända värme och UV. Han lär snart somna igen och då släcker du ned igen. 

Om han vaknar under dvalan ska han egentligen inte ha mat för dom ska inte ha mat i magen när dom dvalar. Jag brukar dock erbjuda nåt litet salladsblad för vätskans skull. Oftast vill dom inte ha nåt att äta, åtminstone inte mina. 


13
0
linus11111:

ja han brukar kika runt lite men han har ett hittat ett ställe ovanpå bakgrunden där han ligger . så jag har stängt av hans lampor nu . värme är inga problem det ligger runt 25-26 grader i min terrariehörna :)


3
0
Rallexus:

Söt han va då! =D

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild