Skäggagam i ide

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

11
0
jason98:

Min lilla skäggis har lagt sig i ett hörn i terrariumet och sover men från och till så öppnar han ögonen, han har legat såhär i en vecka nu och undrar om det är vanligt eller om han inte får ro att somna ordentligt?
sen har jag läst någonstans att man ska duscha/bada sin skäggis under ide-tiden och undrar om detta behövs och om han inte vaknar isf?


1159
625
Temla:

Personligen tycker jag att man ska störa så lite som möjligt under dvalan. Kroppen går ju ned på "sparlåga" när de dvalar... att bli väckt hela tiden kan ju inte vara bra. Vem väcker dom i det vilda?

Se till att hålla en god luftfuktighet i terrariet, t.ex. genom att duscha i det varje dag. Håll koll på fuktighetsmätaren så det inte blir för torrt. Vaknar den ibland kan du ju fresta med lite vatten och se om den är törstig. Det ska alltid stå färskt vatten framme även om dom dvalar, ifall dom vaknar och vill dricka. Se till att det inte blir för kallt i terrariet (förmodar att du har det nedsläckt under dagarna nu när den sover.) Kanske använder du en infraröd värmelampa eller värmematta bara?

Ja, det är iallafall så jag gör med mina. Sen om det är rätt eller fel kan jag inte säga med 100% säkerhet då jag inte sett några vetenskapliga undersökningar i ämnet. 

Och ja, det är normalt att dom vaknar till ibland, och även ligger med öppna ögon och kikar. Mina vaknar så pass att de till och med vill komma ut en stund, värma sig under värmelampan, dricka. Uppe några timmar och sedan vill de sova igen. 


11
0
jason98:

Har det väldigt varmt i huset ändå så det behövs ingen extra värmekälla.
Tack så mycket för att du svarade, hjälper mycket :)


205
203
Micke_E:

Jag blir nyfiken,  hur varmt är det i terrariet? Har du inte någon  värmelampa eller så?


11
0
jason98:

har pratat med den gamla ägaren innan ödlan gick i ide och han sa att jag bara skulle stänga av lamporna och värmekällorna för annars skulle det störa hans sömn, hans terrarie står precis bredvid en skorsten som alltid ger konstant värme så någon extra värme sa han inte behövdes


11
0
jason98:

det är ungefär 25-26 grader på den varma sidan och någon grad kallare på den sidan han har lagt sig i dvala på

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild