Dvalning

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

444
153
jpson67:

Hur är det med dvalning, har läst här lite om att man bara dvalar om dom ska paras, eller bör man alltid dvala alla ormar eller? Hört att vissa inte dvalar alls.


72
15
Linnea:

Beror helt på arten och dess ursprung, hur mycket ormen väger, om ormen är frisk, huruvida den skall paras eller inte etc.

Finns t.ex inte vinter eller årstider precis vid ekvatorn (bara torr eller regnperioder), så att dvala djur från områden där det inte är några större temperaturskillnader året om är inte någon vidare bra idé. 

Du får helt enkelt läsa på om den enskilda arten och dess temperatur och luftfuktighetsbehov (och allt annat om deras naturliga miljö) och hålla dig till det :)

en sjuk eller underviktig orm skall aldrig dvalas. 

Vissa arter har större chans att "komma igång" för parning om de dvalas korrekt då det sätter igång hormonella processer, bland annat. 

Om det däremot är positivt att dvala djur som vanligen dvalar i naturen varje år är lite omstritt, vissa dvalar bara vartannat eller vart tredje år, vissa låter dem dvala om de vill och andra dvalar dem inte alls. Jag är inte säker nog för att svara på vad som egentligen är bäst, men hör lite av varje. 

(hoppas någon fyller i med lite matnyttig information, jag har bara baskunskaper i det hela)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild