Storlek?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1663
779
fluffis:

bubbelrollerboy:

En marklevande orm som är 160-170 cm ska enligt Jordbruksverkets föreskrifter bo i ett hem som är minst 1 m² i bottenytan och minst 50 cm på höjden. 1 m² kan vara t.ex 150x70 cm eller 170x60 cm.

Ditt terrarium på 150x60 cm blir 0,9 m² vilket är aningens för litet.

Jordbruksverket har ett ganska stort hopp mellan ormar som blir upp till 150 cm och ormar som blir 200 cm så om ormen skulle vara 151 cm lång så kräver Jordbruksverket lika stort som man skulle haft till en orm som är 200 cm (2m).

Så eftersom du ligger ganska nära reglerna på 1 m² så tycker jag personligen att du kan vara ganska nöjd med utrymmet men enligt föreskrifterna så är det inte godkänt. Ormen kommer ju fortsätta att växa så det är kanske inte fel att se dig om efter ett nytt lite större terrarium :)

 


63
0
bubbelrollerboy:

Tack för svaret. Men hur äre om man satsar på ett riktigt stort på en gång ? Är det bra för ormen? En del sägervatt man inte ska ge dom för stort på en gång att man ska öka i takt med att ormen växer. Men tycker det låter konstigt. I det vilda har dom ju inte direkt någon kvadrat meter att röra sig på så tycler det borde bara desto större desto bättre


444
153
jpson67:

Kan man  jämnföra våra uppfödda ormar med en viltfödd fullt ut, vad gälland boende/mat

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild