stor orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

63
12
johansk:

Om du och hans farsa är med honom vid hantering och matning när ormen väl är stor så kommer det inte vara npgra problem


12
0
snake_man70:

ja då de kommer vi vara 


63
12
johansk:

Hoppas på att få se bilder framöver på grabben och ormen då :)


12
0
snake_man70:

jag tror han finns med här på sidan


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Jag tycker resonemanget låter konstigt, om grabben är lika intresserad av kungsboa som tigerpyton borde väl valet vara enkelt :)

Med risk för att låta tjatig, det borde vara en 18års gräns på dom stora kramormarna. Skulle jag som uppfödare börja sälja stora pytonormar till minderåriga har vi snart ett nytt uppslag i Expressen och det kan vi vara utan i hobbyn, nej börja på en mer "lagom" nivå säger jag. 

Nu låter det redan som han eller ni har bestämt er för att köpa en tiger åt honom, jag bara hoppas att ni står vid erat ord och hjälper killen med hanteringen, matningen, städningen osv i dom nästa 25åren ;) minst... Finns allt för många exempel på folk som köper en liten pytonjuvenil för att sedan bli förvånade att dom väger 50kg och är 4,5meter långa 3-4 år senare. Det är fullt möjligt att hålla dom största arterna hemma bara man är väl medveten om vad man köper sig!

Jag avråder absolut inte folk till att hålla stora pytonormar, tvärtom! Däremot tycker jag det är onödigt att som 15åring ha ett sådant monster.

Från att jag var 14år läste jag om stora pytonormar.. 11år senare (när jag var "redo") köpte jag min första tigerpyton. Däremellan hade jag haft pytonormar runt 1,5-2 meters sträcket för att lära mig väldigt mycket om deras beteende, erfarenhet väger tungt när man ska ha ut en monsterorm ur dess terrarium. Lätt att hamna i en situation man inte känner sig bekväm och då är du ute på hal is med en orm på över 40kg...


63
12
johansk:

Listade ut nu med lite läsning att grabben du säger vill ha stor orm redan har en tråd här på forumet där folk vädjar till att han inte ska köpa större ormar än.  Utan vänta för han hadde problem med en aggressiv majsorm? Ska inte dömma någon det är helt upp till föräldrarna om dom låter honom ha tigerpyton/nätpyton men det låter inte bra om du vill göra dig av med en nybörjarorm för att sedan stega upp till dom största ormarna som till skillnad fårn en majsorm kan göra dig rejält illa. Bara min första reaktion då känner inte jag honom så jag kan ha fel.


63
12
johansk:

Vill som sagt inte (krossa drömmar ) här så om du tror på detta så går det säkert bra :)


305
147
HenkePetersson:

Mycket bra inlägg jonas håller med till fullo


305
147
HenkePetersson:

Joansk

Om det nu är samma kille, som vill gradera upp sig från en ilsken majsorm till en gigantisk kramare, kan jag inte säga annat än, om han inte kan hantera en majsorm som är ilsken, hur ska han då kunna hantera en tiger på 3-4 meter.

Själv har jag många års erfarenhet, och har ägt tigrar, varav en va en adoptiv orm från en som hade problem med sprit och droger, och bara matat ormen aldrig hanterat den, när han åkte i fängelse fick jag ta över den från myndigheterna. Den ormen var ett Monster som jag efter 1½ år styvt fick ta bort, för jag kunde inte sälja den till någon, ej heller ha den kvar, den gick helt enkelt inte att kontrolera längre.

Har nu killen med majsormen redan bestämt sig för att skaffa en jätte orm, så kan jag bara säga lycka till du kommer frå ett hälvete om du inte ens kan klara av en ilsken majsorm


63
12
johansk:

Håller med dig Henke.  Försöker själv övertala min sambo om att jag vill ha en tigerpyton (när vi skaffat hus och jag har ett ormrum med låst dörr ) har själv barn och hoppas min son ska få intresse för ormar framöver.  Men han kommer inte få hantera min tigerpyton om jag nu lyckas övertala frugan :D däremot kan han få vara med och börja lära sig om tigerpyton när han blir 15.  Så han kan vara redo att handskas med en själv när han är 18 ev 20. Stora ormar för mig ska hanteras med samma försiktighet som om man ägde en giftig orm . I mitt fall så könner jag mig själv redo för en juvenil tiger att växa med . Men jag måste vara försiktig som fan eftersom jag har barn i samma hus.  

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild