värmelampor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

234
1
tinagustafsson:

Jag undrar om någon vet om det är någon större skillnad på exo terra sun glo och exo terra intense basking spot? :)


234
49
costanza:

Bra lampor båda två, enkelt beskrivet så ger intense basking spot mer och bättre riktade värmestrålar medan sun glo ger bättre ljus, mkt "ljusare" än basking spot. Använt båda till min skäggis förut och han trivdes jättebra, dock är solar raptor som jag har nu till han (UVB/UVA lampa) överlägsen om det handlar om solande ödlor.


1159
624
Temla:

Försökte radera mitt inlägg men det går inte. Kanske Anders kan ta bort det.


234
1
tinagustafsson:

okej vad bra :) Får köpa en sån nästa gång :)


234
1
tinagustafsson:

Men vilken lampa värmer bäst, för min kameleont solar inte, och så undrar jag om det blir för varmt med sun glo 105 watt? :)


305
147
HenkePetersson:

allt beror på hur stort terrarium du har och hur långt ifrån lampan sitter där djuret brukar vara

105w kan bli ruggigt varmt om terrariet är för litet, lika så kan du bränna din ödla om lampan är plaserad för nära basking spott.

själv kör jag med 60w spotts + värmematta till mina boas och deras terrarium är 180x70x70 och det blir ganska varm bara det


12
0
sharksweden:

Hej! rekomenderrar ochså att du köper solar raptor hid 70w flood lampan . Har det till minna panterkamelionter och dom har fått mycket bättre färg än när jag använde compactlysrör dessutom behövs inga andra lampor, så som värme lampa.


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

tinagustafsson även om din kameleont inte solar så behöver den väl uv? och med en solar raptor får du både värme och uv. Dessa lampor är även dom billigaste i längden och jag har inte läst någon som varit missnöjd med dom lamporna än.


234
1
tinagustafsson:

okej, jo vi har en uv lampa också som sitter bredvid lysrören :) Men nu har jag beställt en sun glo 100 w från herpers choice och dom sa att det var den jag skulle ha, den var sån jag fick med också när jag köpte terraiumet och alt till det :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild