Jemen mörk nästan hela tiden

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i SHF
274
341
Jubari:

Hade jag varit du så hade jag sänkt temperaturen till 20 -25 grader vid kalla sidan och max 35grader vid sollampan. 25 brukar jag ha i större delen av burken, så kan hon själv välja var hon vill vara.

Calyptratus ska inte ha jättefuktigt utan närmare 50 - 60 % så att hålla luftfuktigheten uppe bör inte vara några större problem om du sprayar dagligen.

Detta med att äta växter, jag har erfarenheten av att en del ödlor låter bli giftiga växter. Blandannat min calyptratushona, jag hade en giftig växt till henne under en längre period som hon inte rörde. Jag visste givetvis inte om att den var giftig då den lokala växthandlaren sa till mig att den inte var det när jag köpte den. Tills jag tog växten till jobbet och där visade det sig att den visst var giftig. Notera att jag endast pratar om egna erfarenheter samt bekanta som har haft giftiga växter till ödlor som äter växter.


270
80
Mjos:

Jag har en spotlight i "bur" och har stuckit en köttermometer genom nätet på "lampburen" :D 
(haha hur lät det?) och precis vid nätet är det kring 40-45 grader men där sitter hon ju sällan eller rättare sagt aldrig.. Tar man ner termometern lite så är det ju lägre temp. jag kollade i botten nu och då var det 22. Ska jag sänka tempen måste jag byta watt på lampan isf.

Jag hör olika ang. växterna.. Inte lätt när man är nybörjare att veta vem man ska lyssna på :S
T.e.x gullrankan skulle inte vara giftig men sen fick jag höra att den var det men lät den vara kvar tills hon en dag tog en stor tugga av den :S  Vågade inte ha växten kvar.

Tack för hjälpen alla ovan.. Tar gärna emot fler svar :)

Är det nödvändigt att byta ut lampan?

Fukten ligger ju där någonstans när jag duschat men sjunker ner mot 30-40 efter 3-4 timmar.. 


1159
625
Temla:

Gullranka och Benjaminfikus är väl det många kör på till kameleonter och anses som säkra växter. Om du letar här i forumet så finns det trådar som listar ogiftiga växter du kan använda. Att ha levande växter till kameleonter är ju ett plus för det hjälper till att hålla fuktigheten. 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild