Ny produkt från Arcadia. ”LumenIZE”

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

5185
3954
Tropfrog:
Formula76 skrev:


Det har funnits i några år.
Glimtändaren plockar man bort och ersätter med medföljande ''glimtändare'' 
Vad som är i denna medföljande glimtändare vet jag inte, om det är ett motstånd eller bara en bygling.

Men det kan vara en jungel, eftersom det finns ingen standard på watt/längd som med gamla lysrör. Eftersom tillverkaren kan klämma in fler eller färre dioder i ett rör. Så ett rör med viss längd kan finnas med mängder olika watt.

Och enligt en elfirma jag jobbar mycket med så är det inte helt riskfritt. Det har lite som du är inne på att det ska vara kompatibelt med drosslar och drivdon. 99 gånger av 100 går det bra. Kommer inte ihåg vilka värden som man var tvungen att hålla koll på. De hade själva monterat led lysrör i en gammal befintlig armatur som börjat brinna.


Jo, jag förstod att man byter ut glimtändaren mot något annat. Min oro kring den lösningen är inte glimtändaren utan drosseln. Gamla drosslar som kräver glimtändare genererar avsevärt mycket mer värme än nya med elektronisk tändning. Kanske inte direkt farligt, men lite missvisande att kalla det en energisparande åtgärd när den största energitjuven är kvar.

Men det blir lite off topic. Jag antar att produkten vi diskuterar inte har glimtändare. Om jag tänker tillbaka på alla lösningar jag sett kan jag faktiskt inte komma på en enda dimmbar armatur med glimtändare. Misstänker att det är en omöjlighet.

Mvh
Magnus 

682
355
Johnexotics:
Fästerna är dock riktigt dåliga mitt ena gick sönder var ändå rätt försiktig
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild