Jord

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

15
11
Tant:

Tropfrog skrev:


Jag håller helt med dig i allt du skriver förutom kanske att det inte finns ogödslad jord att få tag i Sverige. Men det beror förstås hur man väljer att definiera jord. Jag förstår faktiskt inte riktigt vilken information som du anser var felaktig  Du får gärna upplysa mig om det.

Mvh
Magnus 


Det var väl just syftningen att torv inte är jord när all jord som köps på påse är torvbaserad. Bara mer eller mindre nedbruten.

Planteringsjord till skillnad mot såjord innehåller mer näring och större bitar. Sen är det självklart olika hur försiktig man är gällande gödsel i jorden. Det varierar ju från person till person och alla har sin egen sanning.

Som hyggligt erfaren odlare går jag igång lite när någon ger sig in i diskussioner om jord utan att ha så mycket på fötterna ;)


5114
3882
Tropfrog:
Nu kanske vi inte skall gå in på vem som har mest erfarenhet av odling. Men jag kan intyga att jag har odlat ett tag och har inga som helst behov av att pinka revir för det.

Jag har aldrig tänkt eller syftat på att torv inte är jord. Däremot så skulle man kunna tolka det som att du faktiskt syftade på det när du skriver att det inte finns ogödslad jord att få tag på i Sverige. Jag menar på att det faktiskt finns och det säljs då som torv.

Jag förstår fortfarande inte vad som var felaktigt. Jag sa att det inte finns ogödslad planteringsjord i Sverige. Det är 100% sant och du säger inte emot det utan bekräftar.

Cyberzoo säljer varken ogödslad planteringsjord eller såjord. De säljer torvblandad sand. Därvidlag är vi också fullständigt överens.

Så vari låg felaktigheter som du kände att du behövde rätta till?

Mvh
Magnus
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild