Ögonfransgecko i stort terrarium

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

28
29
Moroten89:
Jonas_ skrev:


Jag tror tyvärr att många tittar på dom så kallade minimikraven på utrymme och sedan utgår ifrån det. En gissning, även om jag tror det ligger rätt nära sanningen. Man hör ju alltför ofta frågor såsom "Hur litet kan jag hålla denna arten i" och liknande formuleringar på olika forum. Frågeställningen borde vara "Hur stort får jag plats med på den ytan jag vill ställa terrariet på/i"  : ) 

Dom allra flesta djur och reptiler kommer garanterat utnyttja varenda centimeter av utrymmet du ger den. Det är min erfarenhet åtminstone. 

Avslutningsvis tycker jag ändå att många inom hobbyn börjar förändra sitt tankesätt kring terrarium, utrymmen och inredning. Man ser många fler bra exempel i dag än för exempelvis 10år sedan. Om det beror på sociala medier eller ett djupare intresse för djuren och allt runtomkring vågar jag inte svara på : ) kanske en kombination. 

Ger du ditt djur rejält (!) med utrymme kommer den definitivt uppvisa ett mer naturligt beteende och i slutändan må bättre. Det är även fantastiskt givande att se sina djur i rejält tilltagna terrarium och inte bara minimum. 

Jag menar en kvadratmeter är egentligen inte mycket yta om man tänker vad djuret skulle kunna röra på sig : ) 

Kör på det största möjliga (du har plats till, finns ju såklart begränsningar också) till alla arter är min rekommendation, utan undantag egentligen. 


Kan inte annat än hålla med dig, en av mina leopardgeckos har gått från 60x45x45 till 90x45x45 och det är som en helt annan ödla idag , bara positivt.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild