Mat skäggagam

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

8
4
Fiskungennr1:

Hej igen,
Lite funderingar. 

Vi ger vår skäggagam sallad och morötter varje dag, men han äter knappt från skålen, tar det helst om man matar honom men det kan vi ju inte göra alltid ???? Men det kanske bara är att fortsätta lägga det i skålen och hoppas han börjar äta så till slut? Tänker att han kanske hade ätit det om han hade blivit riktigt hungrig men vi ger ju kackerlackor både till lunch och middag och det ska vi väl inte ta bort? 

Sen undrar jag om det är okej att riva upp massor av morötter och sedan förvara detta i en burk med vatten så man enkelt bara kan ta därifrån och lägga på salladen? Så behöver man kanske bara riva 1-2 gånger i veckan... 

Vi försöker också mata honom med kackerlackorna i en skål, så han vet var det finns mat om vi inte har tiden att mata med pincett bredvid honom vilket han verkar föredra... Men än så länge (1 vecka) så har han typ aldrig gått till skålen frivilligt och ätit. Utan det sker bara när vi sätter honom där. Och det känns även som att han inte alls ser dem om de inte rör på sig. Samma är när vi lägger maten bredvid honom, han tar bara kackerlackan när den försöker springa iväg, inte annars. Men är det här också ok att bara fortsätta lägga dem i skålen och sätta honom där så han vänjer sig eller? 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild