Avel

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

14
10
Karma_nn:

Geckokurt skrev:
Hej, skulle gärna ha lite snabba svar från någon erfaren. Honan är dominant och biter tillbaka på hanen. Och fått han att "fly" några gånger, varpå hon följer efter honom. Är säker på kön. Han försöker dock fortfarande. Håller stenkoll så de inte biter ihjäl varandra det är liksom av och på nu men som sagt honan verkar vara rätt dominant. Är det normalt eller bör jag sära?


Håller med det Jonas sa. Det kommer att ta ett tag för henne att vara mindre upphetsad. Han kommer att fortsätta försöka, ge dem några dagar till en vecka om inte du känner att en av dem har en krash i vikt eller har skador du är orolig över. (Kan vara annat också, om du känner att det går alldeles för fel så kan du separera såklart. Men fransar är inte snälla med varandra när det gäller avel/att bo ihop). Ärr, tappade svansar och tår är tyvärr vanligt.


Hur mycket väger båda två? Glömde att fråga innan, men för bådas skull är det bra om de är inom 10g av varandra så att en inte skadar den andra alldeles för mycket. Ibland så accepterar inte honorna en hane som är för mycket mindre en dem är.

Du kan också alltid skicka en DM till mig om det är något, jag har inte direkt erfarenhet med fransar själv utan istället med gargoyles men de är samma med sånt här, om inte lite aggressivare. Påläst om båda två så kanske har lite svar du söker. Rekommenderar att du som Jonas nämnde kollar upp uppfödare på yt om vad de säger om sånt här och vad man ska hålla utkik efter. Vet att det finns många amerikanska uppfödare som pratar om hur det funkar och vad man ska hålla utkik efter, som ex. Tikisgeckos, Guardians of the geckos,  m.m. :)


8
1
Geckokurt:
Honan väger runt 45g, hanen är något smal då han käkar sämre men han är större i benstommen och kroppen och inte ohälsosamt saml. Han blir erbjuden mat varje dag men väljer att äta 1-2 ggr i veckan trots att han för övrigt verkar stormtrivas. (tror det är pga lukten av honan i samma rum) Har tyävrr inte möjlighet att ha dem mer separerat. Är inte orolig för hans hälsa, 0 tecken på att han skulle må dåligt av sin vikt.  
Ska tillägga att jag tror honan bär ägg, hon ser gravid ut om man kollar på YT ser precis likadant ut. Hon har nog lagt en omgång ägg för hon såg gravid ut för ett par månader sen, och smalnade sen av rejält under natten. Inte hittat äggen men har sett henne gräva i bioaktivit och måste riva ut så pass mycket för att hitta en gäng garanterat ofertila ägg. Vet inte om det är dålig timing om hon är gravid för stunden?

De lugnade ner sig rejält så fort hanen slutade bita henne. Han är den enda med skador idag, lite skrapsår på huvudet det är allt. Tror jag låter dem vara nu i en vecka förutsatt att de äter. Om de inte går vägen separerar jag dem, försöker mata upp hanen mer och försöker vid senare tillfälle gissar jag. 

Schysst karma_nn, drar iväg ett DM om jag får några frågor.  

Ska spana in kanalerna du nämner. 

8
1
Geckokurt:
Anågende morpher så är hanen en extremt fin "red phantom", Honan är extremt fin men osäker på morph. Ser ut som en tiger pin stripe med mycket tilltalande färger. Någon som har koll på vad en sån matchning kan ge för typ av ungar?
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild