Jordbruksverkets uppdatering av L80

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

15
73
LorenzoLamas:
Hej!

 

Det pågår ett arbete där Jordbruksverket ser över och omarbetar L80 (Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om villkor för hållande, uppfödning och försäljning m.m. av djur avsedda för sällskap och hobby), de regelverk som styr rätt mycket av vår terrariehobby. Jordbruksverket har tillsatt en samrådsgrupp där bland annat representanter från tre djurrättsorganisationer ingår, men gruppen saknar representanter från vår hobby.

Vi i SHR, Sveriges herpetologiska riksförening, försöker påverka resultatet av Jordbruksverkets arbete i en riktning som är bra för både djuren och vår hobby. Nuvarande regelverk har sina brister, vår förhoppning är att kommande föreskrift ska bli bättre. Samtidigt vill vi bevaka och påverka för att inte kommande regelverk ska bli svårbegripligt, motsägelsefullt, begränsande eller svårt att efterleva. Vi hoppas helt enkelt att vi kan få hjälpa till att ta fram en föreskrift som

*verkar för djurens bästa

*är lättförståelig och tydlig

*är konsekvent och går att efterleva

*inte har en onödigt begränsande påverkan på vår hobby

 

SHR har satt samman en grupp för att föra vår hobbys talan och försöka få in en fot i diskussionerna. Gruppen består av Dennis Hägg, Eric Sundman, Fredrik Olofsson, Jesper Agner Arnö, Magnus Forsberg samt undertecknad. Denna grupp har nu satt samman ett yttrande angående Jordbruksverkets revidering av L80. Arbetet fortskrider, vi har fått till ett möte med Jordbruksverket.

 

Har du vänner inom hobbyn som ännu inte är med i föreningen? Tipsa dem om att vi finns, en större förening är en starkare förening. Vi i SHR vill bli en självklar part i diskussioner som rör vår hobby, det har vi lättare för att bli om vi är en förening som representerar stora delar av hobbyn.

 

Vårt yttrande hittar du om du klickar på bifogad länk:

shr-herp.se/shrs-yyttrande-angaende-revidering-av-l80-maj-2023/

 

Med vänlig hälsning SHR´s L80-grupp genom Rickard Ljunggren
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild