Webbplats som säljer levande insekter?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

3
1
Senjapntt:
herperschoise skrev:
Hejsan
Det är alltid lika tråkigt när foderinsekter inte kommer fram levande, vare sig det är till oss eller till våra kunder. Det är tyvärr så att det åt båda håll sker på beställarens risk, vilket också tydligt står på de flesta hemsidor, samt även att man ska tänka på vädret när man beställer, vare sig det är varmt eller kallt. Lite tråkigt att det alltid ska överdrivas i dessa trådar Din beställning var på 369:- inkl frakt. Tyvärr så godkänner inte posten andra djur än bananflugor, blodiglar och bidrottningar då de inte kan garantera levande framkomst. Trors det skickar många foderinsekter, för att kunderna ska ha möjlighet att få tag på foderinsekter var de än bor ! Vi packar som vi har gjort sedan 2005 och visst händer det att en del djur dör även om det procentuellt är ovanligt. Vi försöker att anpassa oss efter vädret, som att vi tex ktediterar heatpacks om vi tycker att de kommer att göra mer skada än nytta, men ibland hjälper det inte, då ingen leverantör styr över distributören, posten, schenker tex.
i många fall har vi då det varit uppenbart att de blivit liggande någonstanns har vi ändå skickat nya . 
mvh
Magnus
Herpers ChoiseHej Magnus! 
Jag har beställt 3 gånger med ditt företag de senaste 2 månaderna, den första beställningen kom insekterna döda, tog ett tag att få svar från kundservice (att jag till och med behövde ringa butiken 3 gånger under flera dagar, men till slut skickade ni en ny beställning gratis som alla kom levande, men du skickade bara tillbaka hälften av ordern som har dött under transporten, och denna order var 321kr. Om du vill titta närmare på det var det ordernummer 22966) men de två senaste beställningarna gjorde jag de senaste veckorna (om du vill titta på det var det ordernummer 23174 och ordernummer 23234. Vilket var totalt 520kr och jag har kontaktade kundtjänst flera gånger utan att få något svar förrän jag skickade ett e-postmeddelande och bad att få svara eftersom det här är mycket pengar som jag lägger på döda insekter).

Jag tycker att det är oprofessionellt att du anklagar mig för att ljuga. Jag fick höra från kundtjänst att det var på egen risk att köpa insekterna vilket jag förstår. det är vinter nu och det finns en stor risk för misslyckade transporter. Jag bor i norra Sverige så det finns inga levande insekter för mig att köpa här, zoo.se har bara mjölmasker och min reptil vill för närvarande inte äta det. Så jag måste tillgripa att köpa insekter på nätet och jag tänkte att det skulle finnas några döda, men att nästan alla kom döda och med ett värmepaket? Det är inte så vettigt.

Jag är fullt medveten om riskerna med att transportera levande insekter och det är därför jag vill starta en koloni och inte behöva förlita mig på onlinebeställningar, men det är väldigt svårt att göra när alla återstående insekter dör efter en veckas ankomst med rätt vård från min sida.

39
20
MangeL:
Senjapntt skrev:


Jag bor i norra Sverige så det finns inga levande insekter för mig att köpa här, zoo.se har bara mjölmasker och min reptil vill för närvarande inte äta det.


Jag bor i Stockholm (=dunderlätt att hitta i princip allt), har just nu exakt noll djur i mina 4 terrarium (förutom städpatruller), ändå har jag totalt 4 hyllmeter (uppdelat på två olika platser för redudansens skull) med kolonier för att vara helt självförsörjande på foder eftersom det är mitt ansvar mot dom reptiler/amfibier jag skaffar. Dom här kolonierna har jag byggt upp under ett halvår typ för att lära mig exakt hur dom olika insekterna fungerar och hur jag ska sköta mina kolonier.

Sen tycker jag att om man nu erbjuder frakt av djur så ska frakten vara anpassad för det som skickas, när det skickas etc. Exempelvis kanske det inte kan vara enkla paket med posten/schenker etc utan det kanske behöver vara DHL Express dörr till dörr eller något i den stilen. När jag köper koraller från Holland exempelvis så kommer dom packade i extremt tjocka frigolitkartonger. Vi snackar minst 10 CM tjock frigolit runt om. Men då kostar ju frakt, packning, heat packs etc kanske 1000-1500 kr så då behöver man ju upp i ordervärde på resten för att det ska vara värt det. Tvivlar på att någon leverantör får ihop lönsamhet i att skicka foderinsekter på det viset.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild