Säkert? (Desinfektionsmedel)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i SHF
3822
4808
Jonas_:
Jag har använt mig av Virkon vid desinfektion, storstädning och liknande med bra resultat! Har personligen använt till alla möjliga sorters reptiler (terrarium och inredning) och pälsdjur (mestadels olika gnagare). Så jag röstar på Virkon. 

Hoppas det ordnar sig för kaninen, och övriga husdjur. 

Vi har också kaniner hemma. Men dom bor utomhus året runt. 

4373
3317
Tropfrog:
Nina_Fiji skrev:
Hej bry dig inte om dumma svar. Vissa här på forumet gillar att svara på saker utan att läsa trådarna och om saker dom inte har kunskap Om. Ignorera dom bara. 

jag tror att yttdesefensering är det bästa alternativet. Det var det tipset mina vänner fick när deras marsvin fick ringorm. Det luktar ju inte så farligt och skadar inte möbler. tyvärr kommer du behöva gå över alla yttor flera gånger. Alla handdukar och kläder bör tvättas och helst tork tumlas. Om du har mattor så är det nog kemtvätt som gäller eller helt enkelt nya. Jag läste om ringorm och där stod det att det kunde ta månader för svampen att försvinna. Jag har själv kanin så jag vet att man gör allt för att hålla dom friska.  Hoppas det löser sig för dig och dina djur. Låt oss då reflektera vad detta inlägget egentligen tillför förutom att dummförklara "vissa". Förövrigt så är jag inte helt okänslig mot den formuleringen. Bara ett fånigt sätt att peka ut en person som samtliga som läser förstår vem det handlar om. Mycket fegt och ynkligt att inte namnge när det ändå är så uppenbart.

Ok, du föreslår ytdesinfektion. Om tråden lästs noggrant innan svar avgavs så hade det stått helt klart för var och en att det är just ytdesinfektion ts frågar om. Inte bara ytdesinfektion i allmänhet utan väldigt specifikt ett som fungerar bra utan att skada ts andra djur (som uppenbarligen inte är ormar).

Så för att tillföra något i tråden, så var snäll och lämna din syn på vilken av ts nämnda produkter som är säker att använda i ett djurrum så att inte djur däri tar skada. Produkterna som nämnts är:

Klorin, VirkonS, DesiDos eller F10.

Mej veterligen finns det inget desinfektionsmedel som är ofarligt för samtliga djurarter förutom alkohol, som är ganska så ofarligt bara det inte hamnar invärtes. Hur effektivt det är mot ringorm har jag ingen aning om dock.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild