Ett (planerat) bygge som följer Markusbabs upplägg

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

Medlem i DHF
1082
774
Westman:

byggt ett fler tal större utan reglar

bland annat ett som va om jag mins rätt L225 D120 H ca 250   utan reglar.  trekvartsstavar i hörnen bara för de va byggt i 7mm plywood

;)


508
304
Jonas77:

Killen ska ju använda spån, det blir knepigare då vill jag tro. Plyfa har jag byggt låga akvarium på flera meter med, utan reglar :))


366
156
Linus:

Jag har nu varit på Bauhaus och köpt virke till ett av terrarierna. 144 kr/skiva (+ sågning) kostar det, eftersom jag valde att till dessa terrarium använda mig av vit melaminskiva som tydligen är betydligt billigare än svart. Anledningen till att jag bara köpte virke till ena är en ren transport- och kostnadsfråga. Nu ska jag bara se till att lyckas få låna ett strykjärn av någon (till de plastlister man limmar fast på de avsågade kanterna), då jag själv inte äger något :)

Jag hittade inget silikon utan antimögelmedel, men jag hittade något annat som jag funderar på om man kan använda! Akrylfog heter det, och enligt de som jobbade på Bauhaus är det typ så giftfritt man kan få det - och tål tydligen utan problem fuktigheten i terrarier. Om någon här vet bättre än de på Bauhaus och visar på att det är en dålig idé att använda det så kommer jag självklart inte göra det (ingen stor förlust att jag köpte den ändå, den kostade 7 kronor..).

I den små kommer jag köra utan reglar, men det är ju verkligen inte omöjligt att jag kör med regelverk till de stora sen. Men menar du då Jonas77 att man bara gör typ en ram i botten och taket av terrariet, utan lodräta reglar alls?


508
304
Jonas77:

Japp. Ska leta fram en ritning som finns någonstans.

 


366
156
Linus:

Åh, vad snällt! Det skulle vara väldigt hjälpsamt :)


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

vad jag vill minnas är akrylfog vattenlösligt. Men testa ha lite på fingrarna och tvätta dig så märker du nog 


508
304
Jonas77:

Jag kan inte hitta en större bild, siten som den ligger på verkar nere och min hårddisk med sådant på har hårdkraschat för ett tag sen...  :(


508
304
Jonas77:

Jag har byggt precis så här, men med ett tak till så att säga, så det blir ett dubbelterarium som delar på alla väggar. Lampor till det undre terrariet får plats i fickan som reglarna bildar, så har jag bara skruvat ett metallnät som täcker det och skyddar djuren.


366
156
Linus:

Tenebrosa, den är vattenlöslig - men när den härdat så skall man enligt de på Bauhaus utan problem kunna spraya vatten på den, samt ha hög luftfuktighet i terrariet, utan att den löses upp alls. Däremot sa de att den inte klarar att vara mer än någon timme under vatten.

Jonas77, aha! Det var ungefär sådär jag tänkte mig att det skulle se ut, ja :)


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

Linus okej ja då kanske det funkar om man inte har ett fuktigt bottensubstrat då. Men om jag vore du skulle jag köra glassilikon 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild