Termostat

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

64
25
Tocos:

Bra fråga!

Jag vill också veta fördelar och nackdelar med pulsande och dimmande.


733
295
markusbabs:

Jag har både Habistat och Microclimate, Köpte min Habistat från reptillagret och den kom efter ca 7-10 dagar så farligt va det ju inte.  Om man har ett Ebay konto så kan man köpa massvis med termostater där, även Habistat.  Kolla innan så att det är Europa plugg på den bara.

Vad jag vet så är det precis som du säger, att med dimmande går att använda dom till lampor, pulserande skulle få lampan att blinka, Annars vet jag faktist inte vad det är för skillnad, Vem vet, kanske är det den enda skillnaden?  Kanske är efterfrågan på dimmande högre och därför är dom dyrare.

 


230
22
Nooon:

Jag hittade svaret på min fråga om vilken timer som passar här - www.youtube.com/watch?v=tJGJHh-37mg (i slutet) Jag lägger länken här ifall någon fler söker svaret på frågan. Det följer med en sladd med kontakter som passar och man kan använda vilken vanlig timer som helst.

Angående att beställa från Reptillagret/Flodströms - jag har blivit lite avig inställd sedan jag rinde dem. Jag tappade förtroendet lite. En leveranstid på 7-10 dagar tycker jag är lite lång... men det kunde jag köpa om de inte lovar annat... men .. ja. Ebay istället kanske... Tack för tipset :)

Inget svar dock om pulsande och dimmande. Jag hittar inget - kanske är det billigare/enklare att tillverka en pulserande än en dimmande eller så är det som Markusbabs säger - efterfrågan på funktionalitet styr priset och att det finns två typer.


104
11
_kim_:

Jag köpte två Habistat Pulse Proportional Thermostat Day / Night från www.reptiles.swelluk.com/ kostar 417kr st. Tog 5 arbetsdagar att få grejerna. Dock så fick jag inte två såna utan en pulserande och en dimmad. Det gör mig dock inget då jag gärna testar båda =) Den dimmade varianten kostar förövrigt 480kr.

 

Jag har hittills bara testat den dimmande och är än så länge riktigt nöjd. Har den till en värmepanel och tempen på solplatsen har legat på 32,4c varje gång jag kollat.

 

//Kim


230
22
Nooon:

De har väldigt bra priser  på Swell Reptiles men inte en europlugg i sikte! De levererar bara kontakter med tre pinnar. Annars var det ett jättebra tips :) Tack ändå!


333
97
leolina:

Jag kör Microclimate och är supernöjd med dem jag har. Om du har frågor ang. termostater och deras olika funktioner ring eller maila till First Reptiles (www.firstreptiles.se) så får du säkert bra svar på alla dina frågor :)


230
22
Nooon:

Efter mycket letande och velande och kikande på First Reptiles många och fina Microclimates... så blev det en Habistat Pulse Proportional Day/Night från Reptillagret i alla fall. Jag hade gärna haft en Microclimate med dimm och timer... men det finns ju inte - alla har bara ett sån´t där Magic eye. Jag vill ha timerstyrd nattsänkning och jag orkar inte lägga mer tid på att leta heller. Reptillagret hade dessutom den termometer/hygrometer jag också vill ha. Det fick bli så.

På min fråga om varför det finns pulsande termostater när man istället kan ha bara dimmande svarar jag "nej"... ;)   - Jag har inte hittat någon förklaring på det så tills vidare köper jag Markusbabs tanke om pris och efterfrågan.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild