Få en tigerjuvinil att äta första gången

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

3
0
stefanh:

Har en massa tiger ungar som bara hugger å sen släpper igen direkt.Någon som kanske har nåt bra tips eller knep.Har provat på kvällen i mörkt rum på natten på morgonen å mitt på dagen utan nåt vidare resultat. Har provat muspinkisar råttpinkisar å nu mindre möss.Nu är det bara mitt eget finger som finns kvar som val altrnativ.Detta är första gången för mej så börjar bli lite orolig för där är just två som är så små att jag är orolig att dom förlorar för mycket kraft om dom inte får i sig nåt snart.Plus min sömnrutiner är helt uppåt väggarna sen dom kläcktes.Å för att inte snacka om priserna på dom där pinkisarn är ju som om dom är stöpta i guld tyvärr.Å jag hade helst sett att jag inte var den som gav djurhandlaren en ny sommarstuga innan dom väl kommer igång med maten.Plus han vill inte ha liggande på lager i affären för det är tydligen bara jag som frågat efter såna. (han är snål oxå ta mej fan) Å det tar fjorton dagar att få hem så om jag inte vill springa på tippen å jaga själv så får jag köpa upp en jävla massa å just nu är det rena likstugan nere i soporna som jag tinat å sen fått kasta.

Hoppas nån kan hjälpa mej:)

TACK


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Det finns många knep man kan ta till för svårflörtade förstagångsätare :) när kläcktes äggen, hur länge har ormarna varit ute? Ibland kan det ta flera veckor innan pytonormar äter sin första måltid. 

Nåt du kan prova är att lämna maten hos ungarna över natten så brukar flera ta när man inte är där och stör ;), du kan också sticka ett litet hål i musens huvud för att få den att lukta intressantare för ormen. Vissa ungar verkar endast att få igång med levande byten första 2-3 matningarna, men det tycker jag att man ska vara något försiktig med då dom allra flesta accepterar upptinad mat redan från start även om man behöver lirka lite under en tid..

Jag skickar dig ett pm om billigare mat ;)


3
0
stefanh:

Dom som är första kullen har varit ute i snart tre veckor å det är tyvärr i den kullen som där är två väldigt små stackare som jag är orolig över. Jaså dom kan vara så långsamma. Då har dom ju inte fått matlusten från sina föräldrar.Okey ska prova låta den ligga över natten.Men det är ingen risk att dom blir vana vid doften å inte upppfattar att det är mat sen då?Mest så dom inte blir bundis å drar på bio sen.Jag har nog tömt ut möjligheterna på val av maten nu.Åtminstone nere i denna affären.Hur stort hål ska man göra då?Fan jag som har lite svårt med såna upplevelser:( jaja bara hoppa över middan å ge det en chans.Tack så mycket å jag tar jätte gärna emot nåt annat ställle å handla på. Jag har inte behövt handla så smått å inte en råttpinkis kostade 26 ångestladdade slantar. Lika mycket som jag ger kg på kanin så jag fick lite svårt att köpa det men men dom ska ju ha mat så inte mycket att orda om.Hur stort kan dom ta när dom är så små?

Tack

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild