Skjutdörrar och jungfrugecko?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1228
464
leedragon:
EmanuelKarl skrev:


Har ni ens sett en nykläckt jungfrugecko?

Jungfrugeckos är jungfrufödande. Det innebär att de inte behöver en hane för att föröka sig, och det finns bara honor (och typ en på tusen blir hane också). Det innebär att man kommer ha ungar varesig man vill det eller inte.

Ungarna är jättesmå. Även om de är mycket längre och bredare är de nästan lika "platta" som bananflugor är. Om stället där de kan smita är en springa kan de alltså ta sig igenom eftersom det bara spelar roll hur platta de är, och inte spelar roll att de är längre och bredare än bananflugor. Då kan de ta sig igenom nästan samma storlek på glipor som bananflugor kan (åtminstone Drosphila hydei, den större sortens bananflugor). Det räcker med en 2, om inte till och med 1, mm glipa.

Ja, en bananfluga kanske kan ta sig igenom någon bråkdels millimeter mindre springor, men det är en bra tumregel då jungfrugeckoungar kan ta sig igenom det mesta.


Nej jag har inte sett en nyfödd Jungfrugecko. och det låter ju vettig om de har nåt mått i gemensamt med bananflugor att de kan ta sig igenom samma springor, det som förvånar mig är att de är jämförbara med varandra.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild