Husgecko-burken!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i GHF
3088
1664
EmanuelKarl:
Tog ett tag, men nu är den äntligen färdig!
I framtiden kommer jag kanske lägga ut uppdateringar här, men tyckte det var onödigt att ha med hela inredningsprocessen här när jag kunde sparat det till en riktigt välgjord youtubevideo. Känner mig nöjd.


www.youtube.com/watch?v=cnVWiTZHAzs&t=168s

Medlem i GHF
3088
1664
EmanuelKarl:
Detta blev ju som sagt ingen husgeckoburk, de mår prima i ett lite mindre ock skulle bara vara jobbiga att ha koll på och omöjliga att fånga in i detta. Jag har ju lagt upp processen och uppdateringar på bygget på youtube, (www.youtube.com/watch?v=cnVWiTZHAzs och www.youtube.com/watch?v=7gXMPAMO_wQ&t om ni har missat det) men tänkte att det alltid är trevligt med uppdateringar här också.

Invånarna just nu är 1.1 Dendrobates tinctorius azureus, jag har funderat på att addera fler djur men det får vänta tills vidare. Det blir långt in i framtiden för jag kommer behöva lägga pengar på djuren till mitt andra terrarium i höst typ groddagen. Jag skulle kunna tänka mig att sätta in antingen några Ranitomeya amazonica, eller typ en jungfrugecko för att få lite liv i den övre delen av terrariet. Har ju velat testa på någon Ranitomeya ett tag.



Såhär ser burken ut nu. Vem sa att azureus var marklevande? Nej skämt å sido de spenderar typ 98% av tiden på marken, det var därför kameran åkte upp vid detta unika tillfälle. Gillar dem starkt, helt klart en favorit. Så vackra, och att man får se dem är ju helt klart en bonus (till skillnad från mina leucomelas Guyana Banded).


En närbild på herr azureus


Medlem i GHF
3088
1664
EmanuelKarl:

Adderade denna skönheten till burken. Denna burken har mycket mer väldränerat substrat än den stora men jag bytte ändå ut det mot väldigt väldrenerad blandning som jag fick av hon som gav mig sticklingen (klassisk aroidmix med perlite, bark, lite jord osv). Jag menar just nu kan man ju se korkbarken, så kan vi inte ha det! 


Monstera siltepecana


31
16
Emma88:
Trevlig liten planta! Min Siltepecana började växa som bara attan så fort den kom in i mitt terrarie, och då var den inte ens ordentligt rotad när den sattes in! =)

Medlem i GHF
3088
1664
EmanuelKarl:
Emma88 skrev:
Trevlig liten planta! Min Siltepecana började växa som bara attan så fort den kom in i mitt terrarie, och då var den inte ens ordentligt rotad när den sattes in! =)

Hoppas du har rätt. Min har inte heller rotat sig, men jag tror knappast det går sämre för den att göra det i terrariet (grodorna är så små att de inte gör någon skada och det är tillräckligt fuktigt). 

Medlem i GHF
3088
1664
EmanuelKarl:
Nu blev man överraskad!

Jag insåg nu att jag inte nämnt det i denna tråden, men sen nästan ett halvår tillbaka bor mina två tjocksvansade husgeckos (Hemidactylus platyurus) i burken. Denna gången fungerade det mycket bättre än förra gången jag hade husgeckos med grodor, de ignorerar varandra helt och mina azureus är mer markbundna, samt större och oräddare än mine leucomelas var. Också stor skillnad eftersom det bara är en hane och en hona, eftersom att min dominanta husgeckohona dog plötsligt, då de verkar som att honor är lika territorriella som hanar. Aldrig sett någon aggression denna gången (och förra gången var det mest aggression mellan ödlorna).

Jag har haft extremt många ägg som blivit dåliga från mina husgeckos, alla utom ett som lämnades i terrariet och faktiskt kläcktes (ungen hittades aldrig och blev troligen mat till föräldrarna), och tänkte att det nog inte var så stor efterfrågan, så struntade i att ta ut ägg. Men när jag flyttade mina geckos från deras tillfälliga terrarium (7 februari!) tog jag ut äggen jag hittade istället för att slänga. Gav upp hoppet men slängde dem aldrig. De har stått i kruttorr plantation soil i månader, men idag låg där två nykläckta söta ödlor i burken. Blev extremt förvånad, men det var en välkommen överraskning. Bilder kommer inom kort. Vad kan vi lära av detta? Släng ALDRIG ägg även om inkubationstidden är utgången sen länge.

Förövrigt har ett azureusyngel ny framben och lär gå upp på land riktigt snart nu, ett som bara är några dagar efter i utvecklingen samt ett nykläckt och fler ägg i terrariet som jag är osäker på om jag ska ta ut eller låta vara.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild