Har någon haft samma problem?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

2048
773
psyjoh:
Vid denna årstiden? Vet inte hur gamla dem är när dem brukar börja med det.. men den är ju vaken och ligger o kollar ut...

1159
625
Temla:
"men den är ju vaken och ligger o kollar ut..."

Vill inte kommentera om den ska dvala eller ej för det vet jag inte. Vill bara säga att när dom ska dvala så är det vanligt (åtminstone med mina) att dom ligger lite gömda och kikar innan dom somnar. Sen kan dom vakna och ligga och kika igen ibland under dvalan - till och med gå upp och dricka vatten och sola en stund innan dom går och lägger sej igen. Dvalan är väldigt individuell verkar det som, för ingen av de skäggisar jag har haft har betett sig likadant. 

Jag har en vuxen skäggis som sover hela dagarna ibland och vill inte komma ut ur grottan, även nu när det är soligt och ljust ute. Antar att även ödlor kan känna sej trötta ibland och vill vila. skratt 

Vet inte vad som är "fel" med din, ville bara tala om hur mina beter sej. :)  

2048
773
psyjoh:
Men är det vanligt att dem börjar dvala vid denna årstiden då?
Ska vi låta henne vara ifred?

Hon ligger och sneglar med "sura" ögon. Sover en stund och sen ligger och sneglar igen. Kanske är brummering då. Tycker bara det verkar konstigt vid denna årstiden och sen är hon 7-8 månader gammal bara. Vet inte hur gamla dem brukar vara men över året har jag hört?

1275
1724
Falk:
Är ingen expert för 5öre men årstiden dom går efter är väl hur hur det har varit i terrariet och inte efter våran almanacka

2048
773
psyjoh:
Säkert sant. .
Känns mer som att hon blivit skrämd av ngt. Drog igång värmemattan så tempen steg i grottan. När jag smugit förbi och kollat så har hon legat med halva kroppen ute men när hon hört nåt ljud eller sett en skugga så drar hon sig in igen..
Om det nu är så vad gör man åt det?


1159
625
Temla:
"Om det nu är så vad gör man åt det?"

Om beteendet beror på rädsla så är det bara att ha tålamod tålamod tålamod och låta henne vara. När hon känner sej säker så kommer hon ut, låt henne fortfarande vara då för annars går hon säkert och gömmer sej igen. Låt henne komma till er istället. Sträck fram handen och låt henne klättra upp när ni märker att hon börjar känna sej säkrare.

Något tror jag måste ha hänt henne (kanske någon människa varit dum, tagit hårt i henne...), eller så är hon helt enkelt ovan att se människor. Har du frågat föregående ägare hur hon bott tidigare? Om hon suttit isolerad, kanske bott i en jätteliten låda (som är vanligt hos stora uppfödare).

2048
773
psyjoh:
Hon är kläckt hos Stefan som har Ormar o sånt i ängelholm. Men tror inte det beror på det. Har ju gått bra sen vi särade på dem båda. Tror kanske mer att någon av barnen kanske råkat skrämma henne när vi inte sett. 
Det jag undrar är hur länge man ska låta henne ligga där.. till hon kommer själv?  
Femte dagen nu utan solning och uv, kanske inte påverkar så jättemkt?

1159
625
Temla:
"Tror kanske mer att någon av barnen kanske råkat skrämma henne när vi inte sett."

Om ni har små barn låter det mycket troligt för även om de är snälla med djur så får barn ideer och tänker inte på konsekvenserna av sitt handlande. Om något har hänt så kan stor skada vara skedd och jag undrar om lilla skäggisen någonsin kommer att bli normal om den fortsätter att bo hemma hos er och ser barnen varje dag. 

Jag har hört sådana här historier många gånger och rekommenderar aldrig småbarnsfamiljer att skaffa djur. Många blir arga när jag säger så men barn är barn, man kan inte hålla uppsikt över dom jämt. Om ett känsligt djur blir tillräckligt skrämt eller kanske någon gör den fysiskt illa har jag svårt att se att det djuret någonsin kommer att lita på den människan igen.

Kanske någon annan här har andra erfarenheter som motsäger min åsikt.

2048
773
psyjoh:
Tror ju inte att nån av dem gjort något avsiktligt eller ens något överhuvudtaget. Missförstod mig nog. Däremot kanske det har varit mycket liv utanför terrariet eller nåt. Så pass bra känner jag mina barn. Vi har även lås på terrariet.. en av mina söner kan vara lite hårdhänt med djur men omöjligt att han skulle öppna själv. 

2048
773
psyjoh:
Fick höra av en tidigare som har vana av detta och trodde möjligtvis att den är på väg in i könsmognad. Dem kan bli knepiga då. Eller möjligtvis nåt stort öms på g. 

Vi får helt enkelt vänta och se. 
Tack igen för råden..
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild