Problem med fötter (L williamsi)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

343
119
Salig:
Såg idag att min juvenila L williamsi har fått problem över natten med sina fötter. Jag har satt den i en burk med fuktigt hushållspapper för att bli av med eventuellt kladd eller kvarvarande öms. Andra förslag? :/

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:
Oj, ja det ser ut som den haft lite problem med öms, dels på svansen men även tårna. Det du kan göra är att hålla luftfuktigheten uppe. Nu är den ju såpass liten att det är svårt att hantera den överhuvudtaget, annars kan man försöka få bort eventuellt öms med en tops.

343
119
Salig:
Svansen var min hane skyldig till när den lilla flyttade in. Fuktigheten är bra, har inte sett någon typ av problem hos min have vid öms :/ men man ska aldrig säga aldrig. Tro mig, det är omöjligt att pilla på den lilla, alldeles för snabb och skygg för det :P

135
130
Hellemar:
Tjabba...

Problem är väl milt sagt - stackarn har ju bara en tå kvar på frambenet och har blivit av med en tå på bakfoten... 


Henke :)

343
119
Salig:
Tårna är inte borta, de är liksom ihopklibbade. Och en tå bak är kortare än de andra på denna art :P Har fått tips om att det kan vara för att den kanske ska ömsa snart. Uppdaterar om något händer. :)

903
509
Evanjeline:

Jag är inte säker på att något är fel. Min williamsi blåbär såg ungefär ut så innan han ömsade, och han hade inga problem alls vid öms.  Oh nej, att röra en så liten ödla kommer bara sluta i att den blir av med svans, tår eller ännu värre.

Förövrigt grattis till tillökningen;> Var lyckades du hitta en hona?


343
119
Salig:
Evanjeline: Jovisst, man vågar verkligen inte peta på dem! Men då får jag hålla koll efter öms :) Jag köpte min hona och juvenilen av en här på TD :) ungen är ej min hanes ^^ men hoppas på egna små senare :)

1159
624
Temla:
Kan man ha en fullvuxen Williamsi och en liten unge tillsammans? Om den store är en hane är väl risken ännu större att han skadar den lille? 

343
119
Salig:
Det har faktiskt fungerat väldigt bra. Första dagarna såg jag till att hanen var mätt och höll uppsyn, jag var dock beredd att flytta den lille till eget hela tiden. Nu har min hane vant sig. Båda vuxna låter den lilla vara, den är lite för stor att äta upp så det har fungerat bra. Det var första dagen jag tror att hanen högg mot den lilla så att svansen släppte, men det var nog mer revirtänkande än något annat. Terrariet är stort med gott om växtlighet och ställen dit de vuxna ej kan komma åt den lilla. Men jag är medveten om att jag måste hålla koll :)

293
354
Dynamitella:

Hur kan du säga att det fungerar väldigt bra om lillen for illa pga. hanen?

Låter oansvarigt att sätta ihop en unge med vuxna när du vet att lillen kan bli skadad. Det är något som aldrig görs i vår community med ögonfransgeckos av samma anledning.
Inget mot dig personligen, jag blir lite orolig över lillen bara. Det kunde gått illa.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild