Ormkvalster?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

42
15
kOCKEN:
Doxster skrev:
Tänkte att jag skulle uppdatera den här tråden med några erfarenheter.

Jag började som tidigare nämnt med en Frontline-behandling. Jag körde tre sprut med flaskan i en skål, och spädde ut med en deciliter vatten. Doppade en ny trasa i medlet och höll den runt ormen, började så nära nacken som möjligt, och lät ormen ringla igenom. 24-48h efter hade jag ingen vattenskål inne hos djuren. 48-72h efter behandlingen badade jag ormarna.

Detta upprepades vid 3 tillfällen. Och vid två tillfällen sprutade jag koncentrerad Frontline i terrarierna och rengjorde grundligt. All inredning togs ut och rengjordes också grundligt. Ormarna fick bo i lådor med papper som substrat i minst 40 dagar.

Detta verkade fungera, jag såg inga kvalster och jag såg inga badande ormar. Några veckor efter behandlingen såg jag olivpytonhanen bada, men jag tänkte inte mer på det eftersom jag såg att han var på väg in i öms. När han väl kom upp ur badet någon dag senare så hade han BETYDLIGT mycket mer kvalster än första gången (innan Frontline-behandlingen), denna gången var det så att jag kunde se dom små asen krypa omrking på honom.

Jag gjorde slag i saken och beställde en No Pest på ebay, men leveranstiden från USA lämnar ju mycket att önska. Som tur var hade Jonas en No Pest hemma som jag kunde låna, tack än en gång Jonas!

Jag ställde No Pesten på en 50-60cm hög pall, 1-2 decimeter ifrån framsidan på terrarierna. På grund av hög arbetsbelastning på jobbet hade jag ingen möjlighet att varken bada ormarna eller städa ur terrarierna, utan fick förlita mig på min No Pest. Jag har hampa lättströ som bottensubstrat, så det finns gott om plats för kvalstrerna att gömma sig och lägga ägg. Denna gången använde jag inga plastlådor, jag lät ormarna vara i sina terrarien som vanligt.

Redan efter ett par dagar såg jag en markant skillnad, ormarna såg piggare ut och badade inte. Jag såg mindre och mindre kvalster krypa omkring. Oliverna badade sporadiskt, och jag såg mycket kvalster i skålen efteråt, gissningsvis redan halvdöda från No Pesten. Efter en vecka med No Pesten fick jag möjlighet att rengöra terrarierna, allt åkte än en gång och rengjordes. En alkohollösning (20% ytdesinfektion och 80% vatten) sprutades rikligt i terrarierna och luftades ur medans ormarna fick sig ett bad. Jag la in tidningspapper som substrat, och nu har jag inte sett ett enda kvalster på 5 dagar.

No Pest är verkligen så bra som alla säger, rena mirakelmedlet mot dom små parasiterna. Mitt råd till alla er är att köp hem en och ha hemma ifall du skulle ha otur! Dom blir inte för gamla om dom förvaras torrt och svalt, och dom är inte vansinnigt dyra, men vansinnigt effektiva!

Har alltid trott att Pest stripe inte dödade äggen? Har du fått tillbaka kvalstrena lr har du klarat dig:)?

83
44
Michael_B:
Spiderguy skrev:
Det finns ett gammalt beprövat sätt att behandla reptiler mot kvalster och det är skonsamt för djuren. Använd Barnängens barnolja, smörj in djuret var tredje dag i två till tre veckor. det dödar både kvalster och kväver äggen.

Gjorde så jag med, fast i sex veckor för att va säker att dom dött. Jag tvättade även terrariet med sprit, både utsida och insida . Rekommenderar det, inga gifter eller något?

375
251
Doxster:
kOCKEN skrev:

Har alltid trott att Pest stripe inte dödade äggen? Har du fått tillbaka kvalstrena lr har du klarat dig:)?


Ursäkta sent svar, har inte varit inne här på ett tag nu. Det är helt riktigt att No Pest inte dödar äggen. Dock stryker dom små asen med så fort dom kläcks.

Jag har inte sett ett kvalster sen No Pest behandlingen och ormarna mår hur bra som helst.

42
15
kOCKEN:
Doxster skrev:


Ursäkta sent svar, har inte varit inne här på ett tag nu. Det är helt riktigt att No Pest inte dödar äggen. Dock stryker dom små asen med så fort dom kläcks.

Jag har inte sett ett kvalster sen No Pest behandlingen och ormarna mår hur bra som helst.

Härligt! Jag har ju fått kvalster också. Igen. Då jag säkert körde för kort tid förra gången med behandlingen.

Nu har jag kört bitar av blattanexet i varje burk plus lite varstans i rummen där jag har terrarium (sovrum och vardagsrum) .måste vara fantastiskt bra för kroppen att vistas i det medlet så länge:D.

Har kört i 7 veckor än så länge och har bytt ut allt varannan vecka. Tänkte köra lika länge till och fortsätta att byta ut det varannan vecka.  Blir mycket pengar som går åt men hellre det än att få tillbaka skiten: )
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild